13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Liu Shaoang OLIMPIAI BAJNOK 500-on!

spot_img

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.

A szám világbajnoka – aki a vegyesváltóval és 1000 méteren is már pekingi bronzérmes, 1500 méteren pedig negyedik volt – a legelőnyösebb, egyes pályáról rajtolhatott az elődöntőben elért idejének köszönhetően. Innen minden futamát megnyerte ebben a szezonban a sprinttávon. Vele futott a kazah Abzal Azsgalijev, az Európa-bajnok orosz Konsztantyin Ivlijev, az olimpiai ezüstérmes kanadai Steven Dubois és a szám vb-bronzérmese, az olasz Pietro Sighel.

Az FTC 23 éves gyorskorcsolyázója remekül kapta el a megismételt rajtot, parádés tempóban rótta a köröket, és minden előzési szándékot gond nélkül visszavert – főleg Ivlijev támadta –, így végül történelmi sikert ért el. Ivlijev lett a második, Dubois pedig a harmadik.

A szám világkupagyőztese, a vegyesváltóval pekingi bronzérmes, 1500 méteren hatodik, 1000 méteren pedig két szabálytalanság miatt a mezőny végére sorolt Liu Shaolin Sándor és a vegyes stafétával szintén harmadik helyezett, 1000 méteren még amerikai színekben négy éve olimpiai második Krueger John-Henry egyaránt a negyeddöntőben búcsúzott. Előbbi 13., utóbbi 17. lett.

A magyar küldöttség már a harmadik érmét nyerte a kínai fővárosban, ugyanis a vegyesváltó és Liu Shaoang1000 méteren egyaránt harmadik helyen zárt.

férfi 500 méter:
1. Liu Shaoang (Magyarország) 40.338 másodperc

2. Konsztantyin Ivlijev (Orosz Olimpiai Bizottság) 40.431
3. Steven Dubois (Kanada) 40.669
…13. Liu Shaolin Sándor (Magyarország)
…17. Krueger John-Henry (Magyarország)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek