11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

A short trackesek szépen búcsúznának, Kékesi Mártonra az erősebbik száma vár

Négy évvel a történelmi aranyérme után ezúttal a pontszerző helyekért küzdhet rövidpályás gyorskorcsolyában a férfi váltó a pekingi téli olimpia szerdai napján.

Az éremszerzésre egy rossz váltás miatt már a pénteki elődöntőben elszállt az esélye a címvédő négyesnek, amely Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállításban szerepelt. Akkor nem is volt választási lehetőség, hogy ki kerüljön a négyesbe, mert koronavírus-fertőzése miatt csak egy nappal korábban érkezett a kínai fővárosba a csapat ötödik tagja, Varnyú Alex, aki viszont szerdán már szerepet kaphat.

„Egészen biztosan mindenki odateszi magát a short track zárónapján. Hazudnék, ha azt mondanám, nem éreztem korábban egy picit olyat, hogy szép volt, jó volt, elég volt, már mehetnénk haza, de ezek a versenyzők profik, és tudják, hogy az utolsó napon is érhetnek el szép eredményeket” – mondta Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edző-menedzsere.

Az A döntőben öt staféta szerepel, így papíron a kisdöntő megnyerésével a hatodik hely a tét, ugyanakkor ha lesz kizárás a fináléban, akkor ennél előkelőbb helyet is meg lehet csípni.

Egyéniben még a két női versenyző, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia indul 1500 méteren. Egyiküknek sem ez a legerősebb száma, de előbbi négy éve a hatodik, pontszerző helyen zárt Phjongcshangban.

Magyar részről még Kékesi Márton lesz érdekelt, aki a férfi alpesi sízők műlesikló számában szerepel majd. Négy éve szlalomban 30. lett, ezt szeretné most megismételni vagy akár felülmúlni. A győztes szinte megjósolhatatlan, mert a világkupában eddig mind a hat versenyt más nyerte ebben a szakágban.

Sílövészetben a nők 4×6 kilométeres váltóját rendezik, amelyben ha a norvégok diadalmaskodnak, akkor Marte Olsbu Röiseland a negyedik aranyát nyerné meg Pekingben. A sífutóknál a rendkívül látványos klasszikus stílusú csapatsprintet rendezik mindkét nemnél, míg síakrobatikában a férfi slopestyle és ugrás döntőjére kerül sor.

Jégkorongban a férfiaknál az elődöntőbe jutás, míg a nőknél a bronzérem lesz a tét.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek