36.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 július 14.
spot_img

A 3,5% továbbra is fontos segítség

spot_img

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások nap mint nap több száz nehézségekkel küzdő ember számára jelentenek biztos támpontot, kapaszkodót, reményt, ebben a folyamatosan és rohamosan változó világban. A Szatmár és Máramaros megye területén aktív, 1990-ben megalapított közhasznú civil szervezet tavaly, 21 akkreditált szociális intézménye révén összesen 1896 személynek nyújtott állandó ellátást, köztük hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak; társadalmilag elszigetelt és krónikus betegségekben szenvedő időseknek; eltérő fejlődésű, illetve fogyatékossággal élő gyermekeknek; önmagukat egyáltalán nem vagy csak részben ellátni képes fogyatékossággal élő felnőtteknek; valamint társadalmilag kilátástalan helyzetbe került személyeknek.

A pandémia, a villamosenergia- és a gázárak emelkedése, az infláció és sok más előreláthatatlan tényező a szervezet munkáját is megnehezítette. Azért, hogy a legkedvezőtlenebb körülmények között is folyamatosan biztosíthassa a szociális ellátást közösségünk sors által nem kímélt tagjai számára, sőt mi több, a változó szociális igényekhez alkalmazkodva tovább szélesítse szolgáltatásainak palettáját, a szervezet folytonosan keresi az újabb és újabb anyagi erőforrásokat, amelyek ezt lehetővé teszik. Ezirányú erőfeszítésében bármely szociálisan érzékeny adófizető partnere lehet, jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányítása által ugyanis aktívan hozzájárulhat a szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások fenntartásához, ezáltal pedig a közösség nehéz helyzetben lévő tagjainak életminőségének javulásához. Az egyéni vállalkozói engedéllyel (PFA) rendelkező magánszemélyek az egységes adóbevallási nyomtatvány kitöltésekor rendelkezhetnek jövedelemadójuk 3,5%-áról, míg az alkalmazotti státusban lévő és a nyugdíjas adófizető magánszemélyek a 230-as űrlap révén. 

A Caritas adataival kitöltött 230-as formanyomtatvány leadható a Caritas Szatmár és Máramaros megyei munkapontjain, személyesen az adóhivatalban, amelynek körzetében az illető személy lakcíme van, postai úton, valamint online – a Spaþiu privat virtual szolgáltatás által. Az egységes adóbevallás és a 230-as űrlap leadási határideje 2022. május 25. A szervezet adatai: Asociaþia Organizaþia Caritas a Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB 0221011282140001. A szervezet adataival kitöltött 230-as formanyomtatvány a Caritas honlapjáról is letölthető:

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nevében dr. Román János vezérigazgató arra kéri mindazokat, akik rendelkezhetnek jövedelemadójuk 3,5%-áról, és szeretnének segíteni szükséget szenvedő embertársaikon, ha tehetik, támogassák idén is a Caritas szociális szolgáltatásait.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek