8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Finnország jutott elsőként a férfi hoki döntőjébe a téli olimpián

Elsőként a finn válogatott jutott be a pekingi olimpia férfi jégkorongtornájának vasárnapi döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben 2–0-ra legyőzte a szlovák csapatot.

A Nemzeti Fedett Stadionban negyedház, 5000 néző előtt rendezték az összecsapást. A finnek eddig remekül játszottak, míg a szlovákok a rossz rajt – éppen a finnek elleni múlt csütörtöki 6-2-es vereség – után fokozatosan pörögtek fel. A kieséses szakaszban előbb a négy évvel ezelőtti ezüstérmes németeket, majd a csoportkör alapján készített összesített tabella első helyére került amerikaiakat búcsúztatták drámai körülmények között, a hajrában egyenlítve, majd a végén büntetőlövésekkel.

Az első harmad kiegyenlített csatát hozott, de a finnek szereztek vezetést, miután a 16. percben Sakari Manninen gyűjtötte be a kipattanót, és Patrik Rybar lábvédője alatt a kapuba lőtt.

A folytatásban is fegyelmezett finn játék volt jellemző, az északiak egész összecsapáson nem kaptak kiállítást. A hajrában kockáztatott a szlovák együttes, de lehozott kapusa mellett újabb gólt kapott.

A finnek történetük során harmadszor (1988, 2006) játszhatnak olimpiai aranyéremért. A szlovákok eddig még nem szereztek érmet olimpián, a legközelebb 2010-ben jártak hozzá, akkor kikaptak a bronzmeccsen a éppen a finnektől.

A másik elődöntőt magyar idő szerint pénteken 14.10-től rendezik az Orosz csapat és Svédország között, a döntő vasárnap hajnalban kerül programra.

Eredmény:
férfi jégkorong, elődöntő:
Finnország–Szlovákia 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek