30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Egyetlen éjszaka alatt 15 bírságot rótt ki összesen 11.890 lej értékben egy 21 éves sofőrre a rendőrség

spot_img

Egyetlen éjszaka alatt 15 bírságot kapott összesen 11.890 lej értékben a közlekedési szabályok többrendbéli megszegése miatt egy 21 éves Maros megyei férfi, akinek 420 napra vonták be a gépkocsivezetői jogosítványát a marosvásárhelyi rendőrök.

A Maros megyei rendőrség vasárnapi közleménye szerint a marosvásárhelyi közlekedésrendészet munkatársai szombat éjjel 2 óra 34 perckor jeleztek egy, a város utcáin agresszív vezetési stílusban közlekedő sofőrnek, hogy álljon meg. Miután a gépkocsivezető nem állt meg a rendőrök jelzésére, a rendőrök a nyomába eredtek. Míg zajlott az üldözés, a 21 éves sofőr anyagi károkkal járó balesetet okozott, és számos közlekedési vétséget ejtett.

A rendőrök szerint a sofőr többször is áthágta néhány perc leforgása alatt a közlekedési szabályokat: figyelmen kívül hagyta a közlekedési rendőr jelzéseit, elmulasztotta betartani a hátramenetre, illetve a biztonsági öv viselésére vonatkozó szabályokat, nem állt meg a rendőrök ilyen irányú jelzésére, nem jelezte irányváltoztatási szándékát, menetiránnyal szemben közlekedett, nem adott előnyt a közeledő hatósági járműnek, amelynek be voltak kapcsolva a hang- és fényjelzései, minek következtében anyagi károkkal járó balesetet okozott.

Mindezekért a kihágásokért a rendőrség összesen 11.890 lejre büntette a sofőrt, és 420 napra felfüggesztették a jogosítványát, és emellett a gépkocsi forgalmi engedélyét is bevonták – derül ki a közleményből.
AGERPRES

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek