13.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 szeptember 27.

Megelőzési tájékoztatás a vidéki településeken

A Máramaros megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség ellenőrző szakemberei a napokban is tovább folytatták felvilágosító tevékenységüket a megye vidéki településein. Ugyanis a falvak valamint községek háztartásai vannak kitéve a leginkább a tűzveszélynek a károsodott, nem megfelelően tisztított vagy nem megfelelően hőszigetelt kémények miatt.

Az ellenőrzések során a Máramaros megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szakemberei valamint a Katasztrófavédelmi Önkéntes Szolgálat munkatársai szórólapokat osztottak a lakosságnak és ismertették a fűtési rendszerek (elektromos és hagyományos) és a kémények megfelelő üzemeltetésével kapcsolatos információkat. 

Mivel közeledik a tavasz a Katasztrófavédelmi Felügyelőség szakemberei valamint a Katasztrófavédelmi Önkéntes Szolgálat munkatársai felhívták a lakosság figyelmét a száraz növényzet égetése során keletkezhető tűzesetek megakadályozására is, amelyek jelentős károkat is okozhatnak akár emberéleteket követelve. Ugyanakkor a szakemberek emlékeztették a lakosságot, hogy a tavasz a kémények tisztításának és karbantartásának az időszaka is.

A megelőzési tájékoztató tevékenység a következő időszakban is folytatódik a megye településein.

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek