30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

,,… senkinek sem engedhetjük meg, hogy erőszakkal teremtsen «békét»…”

spot_img

Apjok Norbert parlamenti képviselő határozottan ELÍTÉLI Oroszország Ukrajna elleni katonai agresszióját, és Románia Parlamentjével karöltve követeli az erőszak azonnali és feltétel nélküli beszüntetését!

,,Mi, akik a szabad világban élünk, nem nézhetjük ölbe tett kézzel, ahogy lábbal tiporják más emberek szabadsághoz való jogát” – mondta a honatya.

Románia Parlamentje határozottan elutasítja az Orosz Föderáció Ukrajna elleni átfogó katonai agresszióját, amit az Ukrajna részét képező szeparatista Donetsk és Luhansk az Orosz Föderáció által önkényesen kimondott ,,függetlenségének” az elismerése előzött meg. Ezzel kapcsolatban a parlament megfogalmazott egy politikai nyilatkozatot, amit a román képviselők elfogadtak.

Ebben a nyilatkozatban Románia Parlamentje megerősíti teljes szolidaritását Ukrajnával és az ukrán néppel, és elítéli az Orosz Föderáció agresszív megnyilvánulásait.

Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselő, Románia Parlamentjével összhangban, határozottan elítéli az Orosz Föderáció átfogó katonai agresszióját Ukrajna ellen, a felelőtlen viselkedést, csatlakozva mindazokhoz, akik a katonai erőszak azonnali és feltétel nélküli beszüntetését követelik.

A képviselő egy pillanatig sem tétovázott, amikor a nyilatkozat aláírásáról volt szó, és döbbenetét fejezte ki annak kapcsán, ami Ukrajnában történik.

,,Szolidaritást vállalunk az ukrán néppel, minden tőlünk telhetővel segítjük a menekülteket. Nem lehetünk közömbösek mindazzal szemben, ami történik. Mi, akik Romániában élünk, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a NATO védőernyője alatt vagyunk, de ugyanilyen könnyen előfordulhatott volna, hogy ukrán testvéreink helyében legyünk. Gondoljunk csak bele, mihez kezdenénk a helyükben, mennyire hálásak lennénk bárminemű segítségért, minden felénk irányuló kéznyújtásért, minden baráti gesztusért, beleértve egy jó szót is. Bevallom, nagyon megdöbbentettek a történtek, nem csak képviselőként és állampolgárként, hanem elsősorban emberként, férjként és apaként. Elképzelni se akarom, milyen lenne talán örökre elválnom szeretteimtől, sorsukra hagyva őket, magam pedig a pokolban maradnom, mindössze a remény alig-alig pislákoló fényével felvértezve. Ezt élik ma át az ukránok, mi pedig, akik a szabad világ előnyeit élvezzük, nem lehetünk közömbösek irányukba, és nem nézhetjük tétlenül végig, ahogy lábbal tiporják más emberek szabadsághoz való jogát. Ma ők szenvednek, holnap akár mi is lehetünk a helyükben. A háborúnak nincs létjogosultsága, és senkinek sem engedhetjük meg, hogy erőszakkal teremtsen «békét»”, nyilatkozta lapunknak Apjok Norbert Máramaros megyei parlamenti képviselő.

Tamási Attila

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek