10.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Danny Noppert nyerte a darts UK Opent

Hatalmas meglepetésre Danny Noppert nyerte a darts UK Opent, Michael Smith hetedik televíziós döntőjét is elveszítette

A holland Danny Noppert hirtelen halálban, 11–10-re legyőzte Michael Smith-t a darts UK Open döntőjében, így első major torna-győzelmét ünnepelhette, az angol versenyző pedig hetedik ötödik major-fináléját is elvesztette (további két tv-set is). Smith korábban Gerwyn Price-t búcsúztatta a tornáról, ami azt eredményezte, hogy Peter Wright átvette a vezetést a Professional Darts Corporation (PDC) világranglistáján.

Mivel Gerwyn Price a tavalyelőtti UK Openen döntőzött, ezúttal pedig csak a nyolcba jutott, 27 500 fontot veszített, Wright nyereménye nem változott, hiszen mindkétszer a nyolcaddöntőig verekedte magát.

Peter Wright tehát úgy lett a PDC világelsője, hogy nem is szerepelt jól a tornán. Igaz, az elmúlt két évben rászolgált az előkelő pozícióra: világbajnokságot, World Matchplayt is nyert. Kétszeres vb- és World Cup of Darts-győztes, emellett nem elhanyagolható rendkívüli egyénisége, bevonulótánca, jelmezei – ezek a szurkolók egyik nagy kedvencévé tették, a budapesti Hungarian Darts Trophy-n is az ő nevét skandálta legtöbbször a tömeg.

Az éllovas-váltás mellett az új világranglista legnagyobb szenzációja, hogy az a Michael van Gerwen, aki 2014 és 2021 között hét évig volt világelső egyhuzamban, visszaesett az ötödik helyre. A viaskodás továbbra is nagyon éles Wright és Price között (jelenleg 21 000 font a skót előnye), így nem kizárt, hogy az elkövetkező időszakban ide-oda passzolgatják az első helyet.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek