30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Ukrán állampolgárok két férficsoportja a Tiszán kelt át Romániába, egyikük életét vesztette

spot_img

A máramarosszigeti határátkelőhelyen március 9-én 00.00-16.00 óra között 1007 személy és 135 személygépkocsi lépett be Románia területére.  Az 1007 személyből 866 ukrán állampolgár. 

A Máramarosszigeti Határrendészeti Osztály határőrei két, 20 és 54 év közötti ukrán állampolgárságú férficsoportra találtak, akik Ukrajnából Romániába a Tiszán keresztül jöttek át. Az első három ukrán állampolgárból álló csoportot a határ menti Tiszalonka település irányában, a második 12 ukrán állampolgárból álló csoportot Nagybocskó irányában találták meg. Egy másik 23 éves ukrán állampolgárt Kövesláz irányában vették észre. Valamennyi felderített ukrán állampolgár védelmet kért a román államtól.

 A Szarvaszói Határrendészeti Osztály illetékességi körzetében határőrizeti kiküldetésben lévő dolgozóit a 112-es Egységes Segélyhívó Szolgálat értesítette három, a Tiszán átkelő személytől érkezett segélykéréssel kapcsolatban.  A határrendészek és a szarvaszói rendőrök a jelzett helyre mentek, ahol megállapították, hogy hárman vannak, egyikük sajnos életjelek nélkül. A két személyt a Máramarosszigeti Városi Kórházba szállították szakellátásra. A kutatás folytatódik. A harmadik személy életét vesztette, annak ellenére, hogy két egészségügyi személyzet meghatározott újraélesztési manővert hajtott végre. A rendőrök megállapították, hogy a holttest egy 50 éves ukrajnai férfié, a másik két ukrán állampolgárt pedig 36, illetve 38 éves ukrajnai férfiként azonosították. Egy komplex nyomozócsoport vonult ki a helyszínre, hogy megállapítsa az eset összes körülményét.  A máramarosi tűzoltók a rendelkezésre bocsátott speciális járművekkel négy személy szállítását biztosították csendőrök kíséretében a Máramarosi Menedékkérők Regionális Elfogadó és Eljárási Központjában.

A Máramarosi Regionális Menedékkérők Elhelyezési és Eljárási Központja Nagysomkúton 46%-os kihasználtsággal rendelkezik, ahol jelenleg 55 ukrán állampolgár tartózkodik.

Pongracz Panni

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek