24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

„Megkönnyebbülés” – 910 nap után nyert újra, és visszatért a Ferrari!

Stílusosan, kettős győzelemmel zárta le a bő két éves nyeretlenségét a Ferrari. 2018 óta először kezdtek győzelemmel egy szezont. Főnökük kihordott egy szívrohamot, de a fellegekben jár.

Mostantól már nem Sebastian Vettel a Ferrari legutóbbi futamgyőztese. A német által csak tévén keresztül nézett Bahreini Nagydíj Charles Leclerc győzelmét hozta, és ezzel a vörösök véget vetettek egy 2019. szeptember 22-e óta tartó nyeretlenségi sorozatnak. Korábbi versenyzőjük 910 nappal ezelőtti szingapúri győzelme óta nem állhattak a dobogó tetején, sőt, közben a poklot is megjárták.

A 2019 végi motorbalhéjuk és a koronavírus-járvány miatti fordulatok a szabályokkal két teljes szezonra parkolópályára tették a mezőny legrégebbi csapatát, ám miután beletörődtek, hogy rövid távon nincs kiút a gödörből, a jövő felé vetették tekintetüket, és a riválisaiknál korábban és nagyobb ráfordítással elkezdtek dolgozni a 2022-es projekten.

A gyümölcse egy kettős győzelem lett az új korszak kezdetén. A 2018-as szezon óta először indítottak futamgyőzelemmel egy bajnokságot.

„Ez mindenképpen nagy lökést ad. A csapatunk egységes maradt, ezt jó volt látni, de a mostani nagy lökést ad a fejlesztéshez, és mindent megteszünk, amit kell, a tifosiért.”

A folytatás kapcsán azért máris higgadtságra intett, és jelezte, a Red Bulltól és a Mercedesrtől is visszavágásra számítanak. „Biztosra veszem, hogy összeszedik magukat, és visszatérnek. Jövő héten máris jön az újabb verseny, egy másfajta pályán. Klassz csata lesz, és mindent meg fogunk tenni.”

M4 Sport

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek