36.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 július 14.
spot_img

„Ásványok az életünkben”

spot_img

Ezzel a címmel hirdetett meg immár második alkalommal esszépályázatot a nagybányai „Victor Gorduza” Megyei Ásványtani Múzeum, az Országos Ásványtani Társaság és a Megyei Tanfelügyelőség támogatásával.

A Föld Napja (április 22.) jegyében meghirdetett pályázatra gimnáziumi diákok nevezhetnek be, két témakörben: egy ásvány leírása, illetve egy mindennapi használati tárgyban vagy termékben fellelhető ásványok leírása. Az első esetben, az esszének tartalmaznia kell egyebek mellett a kiválasztott ásvány meghatározását, tulajdonságait, fellelhetőségét, elterjedését, illetve fontosabb hasznosítási területeit is. A második témakörben leadott pályázatoknak pedig feltétlenül utalniuk kell a kiválasztott ásványok tárgyon vagy terméken belüli helyére és szerepére.

A dolgozatokat legkésőbb április 12-ig kell elküldeni az intézmény e-mail címére: muzmin@rdsmail.ro, „Az Ásványok az életünkben pályázatra” megjegyzéssel. Az e-mailnek tartalmaznia kell a pályázó nevét, korát és oktatási intézménye nevét. Az esszéket román nyelven kell írni, .doc (Microsoft Word) formátumban, 14-es Times New Roman karakterekkel, 1-es sorközzel, Justify oldalbahelyezéssel, legtöbb 5 A4-es oldalon. Fotókat is bele lehet szerkeszteni a dolgozatba, ezek száma legfeljebb 4 lehet.

Az első három legjobb munkát díjazzák a szervezők, különféle túrázó-felszereléseket, ásványmintákat, taneszközöket és szakkiadványokat adnak a nyerteseknek. A díjkiosztóra április 20-án kerül sor.

A pályázat teljes leírását a múzeum honlapján (www.muzeuminbm.ro) találják meg az érdeklődők.

Tamási Attila

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek