19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Kovács Kati koncert Nagybányán

spot_img

Első alkalommal lép fel Nagybányán Kovács Kati, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő, dalszövegíró, színésznő

A hazai könnyűzene egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású énekesnője. Közel hatvan év alatt önazonos, nyomot hagyó művészként vált a magyar kultúra részévé. Művészetét számos állami és szakmai kitüntetéssel ismerték el.

  • Időpont: 2022. május. 23, 19 óra
  • Helyszín: Városi Színház, Nagybánya
  • Jegyek:Partner Galéria, Hétfő-Csütörtök 12-15 óra között
  • Foglalások és információk a 0770589840 telefonszámon.

A magyar Táncdalfesztiválok történetének első győztese lett, Nem leszek a játékszered című dalával négy díjat is elhozott a fesztiválról. Kovács Kati ezzel dallal az Illés együttes mellett szintén nagy feltűnést keltett, a dal stílusában inkább az itthon még ismeretlen rock zenéhez, mintsem az elfogadott hagyományos tánczenéhez hasonlított.

 Az 1960-as évek közepétől jelentek meg lemezei, rádióban rengeteg felvétele készült. A beatkorszak egyik legsikeresebb énekesnője lett. Számos koncerten kísérték, valamint dalt és lemezt készített a három korszakalkotó együttessel: az Illés, a Metróval  és az Omegával. Kovács Kati az 1960-as évek végétől egyre többet járt külföldre, nemzetközi dalversenyeken képviselte az országot, valamint 1969-ben határon túl is megjelentek első lemezei.

Egyike azon kevés magyar könnyűzenei előadóknak, akik nemzetközi hírnévre tettek szert. A világ 5 kontinensén (Amerikában, Ausztráliában, Afrikában, Ázsiában, valamint Európa szinte minden országában) adott koncertet.

Oravecz Csongor

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek