8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Szijjártó Kolozsváron: Magyarország a lehető legjobb együttműködésben érdekelt Romániával

Magyarország a lehető legjobb együttműködésben érdekelt Romániával – jelentette ki csütörtökön Kolozsváron Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel együtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, minél stabilabb a kormány és minél kiszámíthatóbb a kormányzat működése Romániában, annál könnyebb jó együttműködést építeni a két ország között.

„Ezért nagyon remélem, hogy az elkövetkező időszakban Magyarország és Románia kapcsolatai is a korábban megkezdett úton haladnak majd, és folyamatos fejlődésről tudunk beszámolni, amelyből mind a magyarok, mind a románok tudnak profitálni, függetlenül attól, hogy a határ melyik oldalán élnek” – fogalmazott Szijjártó.

A budapesti politikus megköszönte az erdélyi magyaroknak, hogy részt vettek az április 3-i országgyűlési választáson és bizalmat szavaztak a Fidesznek. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki a Román Postának a levélszavazat-csomagok eljuttatásában való közreműködésért, illetve a román állami és kormányzati intézményeknek a választási folyamat zavartalanságának biztosításáért.

„A határon túl élő magyar nemzeti közösségek számíthatnak az anyaországra, mi mindig ki fogunk állni a határon túl élő magyarok mellett, mindig is segíteni fogjuk őket, legyen szó a gazdaságfejlesztési programokról, kulturális, oktatási vagy a vallási élet folytatásához szükséges támogatásról” – nyomatékosította.

AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek