18.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 május 22.
spot_img

Húsvéti  ima

spot_img

30 Zsoltár 12-13: “Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. Ezért szüntelen zeng neked a szívem, örökké magasztallak, Uram, Istenem!”

Életnek és Halálnak Ura! Vigasztalásnak áldott Istene! 

A nagypénteki veszteség szomorúsága még elevenen kendőzi lelkünk egét. A veszteségnek , a gyásznak eme nehéz, hitet és lelket megpróbáló pillanataiban próbáljuk tekintetünket Feléd emelni. De érezzük, tapasztaljuk, Atyánk, hogy lesújtanak a nagypénteki megélt események, gúzsba kötik hitünk szárnyait, s olyan nehéz most nekünk égbe magasodni. És mi mégis a nagyszombat csendjében, a gyász, a veszteség, a szomorúság feldolgozásának idején is Beléd akarunk kapaszkodni. Olyan jó ráérzeni ott legbelül, hogy a lelkünkben szunnyadó mustármagnyi hitünk próbál minket felemelni, kimozdítani a bénultság, a fásultság, a reményt vesztettség kötelékéből. Segíts Istenünk, hogy tudjuk kitárni lelkünk ablakait, hogy beáramoljon életünkbe a Te gondviselésed fénye, melege, világossága és eltöltse szívünket a holnapba vetett  bizalom reménységével. Ne engedd, hogy megrekedjünk a nagyszombati gyászos csendben. Hadd lássuk meg, értsük meg hogy minden nagypénteki veszteség és gyász után elhozod e világba a diadalmas húsvétot, az örökélet ünnepét, amikor újból felcsillanhat a hit, a remény és a szeretet emberi szívünkben. Engedd, hogy ebben a gyászos csendben növekedjen újból a mustármagnyi hit termő fává mindannyiunkban! Hadd legyen benne ebben a csendben a várakozás és a reménység, reménysége annak a hitnek, hogy a halál nem zárja le végérvényesen az ember életét, mert a testet meg lehet ölni, de a lelket nem. 

Éreztesd meg velünk Atyánk a Te gondviselő szeretetedet, mellyel átölelsz bennünket nagyszombatokon is. Köszönjük neked a zsoltáríró szavait, melyek biztatnak, hogy Te a gyászt örömre fordítod, a gyászruhát leoldozod és a Téged keresőt örömbe öltözteted.

Húsvét áldott ünnepén erősíts meg abban a hitben, hogy Jézus él, hogy mindig győz az élet a halál felett! Ajándékozz meg mindannyiunkat élő hittel, hogy a jézusi szeretet szellemében éljük életünket! Légy a mi segítségünk, erős várunk, menedékünk! Adjál, Istenünk, erőt a sokszor erőnkön felül valókhoz! Ámen.

Szerző: Pálffy Anna- Mária, unitárius lelkésznő

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek