15.7 C
Baia Mare
kedd, 2023 szeptember 26.

A FRANCIA MINISZTER SZERINT A BRIT SZURKOLÓK TEHETNEK A BL-DÖNTŐS KÁOSZRÓL, LIVERPOOL BOCSÁNATKÉRÉST VÁR ÉS VIZSGÁLATOT KÖVETEL

A francia sportminiszter szerint elsősorban a brit szurkolók hibáztathatók a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntője előtt kialakult káoszért, a liverpooli polgármester viszont úgy véli, bocsánatkérés jár az angol csapat drukkereinek.

A párizsi Stade de France-ban rendezett találkozó több mint fél órás csúszással kezdődhetett csak el, miután az aréna előtt tumultuózus jelenetek zajlottak le, több liverpooli drukker nem jutott be időben a helyére.

Amélie Oudéa-Castéra sportminiszter hétfőn az RTL televíziónak úgy nyilatkozott, hogy 30-40 ezer brit szimpatizáns jegy nélkül vagy hamis belépővel érkezett a stadionhoz, ahol aztán óriási biztonsági gondot okoztak. Hozzátette: egyelőre tisztázásra vár, hogy honnan szerezték be ilyen nagy számban a hamisított jegyeket. A tárcavezető szerint az FC Liverpool – ellentétben a Real Madriddal – nem törődött megfelelően a szurkolóival és magukra hagyta őket.

Az európai szövetség (UEFA) annyit közölt, hogy az érvényes jegy nélkül érkezők miatt alakult ki a káosz. A liverpooli drukkerek beengedésére kijelölt kapukat lezárták, hogy megakadályozzák a hamis belépővel rendelkezők bejutását.

Liverpool polgármestere, Joanne Anderson „rendkívül undorítónak” nevezte a francia rendőrség fellépését a brit szurkolókkal szemben. A politikus, aki maga is ott volt szombaton este a Stade de France-ban, a BBC-nek hétfőn úgy nyilatkozott: a hatóság „rendkívül brutálisan” lépett fel, ráadásul a mérkőzés szervezése „kaotikus” volt.  Szerinte a Liverpool drukkerei bocsánatkérést érdemelnek.

„A szurkolóinkat sztereotipizálják. Minél több történetet hallok, annál dühösebb leszek. A drukkereknek több tisztelet jár” – fogalmazott a polgármester, aki közölte: Liz Truss külügyminiszter közbenjárásával arra kéri az UEFA-t és Emmanuel Macron francia elnököt, hogy vizsgálják ki a történteket. „Szégyen, hogy a szurkolókat hibáztatják” – írta a Twitteren Anderson.

M4 Sport

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek