24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Atelier Nemzetközi Színházi Fesztivál

Immár 28. alkalommal szervezik meg Nagybányán június 4-11. között a legnagyobb múltú romániai nemzetközi színházi fesztivál, az Atelier idei programjait.

A megnyitóra június 4-én, azaz holnap 18.30 órától kerül sor a Városi Színházban. Ezt követően, 19 órától a tordai ,,Aureliu Manea” Nemzeti Színház előadása kerül színre (William Shakespeare: Szentivánéji álom).

Június 5-én, vasárnap két előadás lesz, szintén a Városi Színházban, az első 18 órától, melynek során a kolozsvári ,,Lucian Blaga” Nemzeti Színház előadásában láthatják Ferseghi Alexandra: Ne tartsd foglalva a vonalat (Nu mai tine linia ocupatã) című darabját, majd 22 órától a resicai Nyugati Színház és a Tais Társulat előadásában bemutatják Câmpean Remus Octavian: Amka című darabját.

Június 6-án, hétfőn 18 órától a nagybányai Ararat Színház bemutatja a Művelődési Házban Ilea Marian: A plakátfestő (Pictorul de pancarte) című darabját, 21 órától pedig, a nagybányai Városi Színház művészeinek az előadásában láthatják N. V. Gogol: Házasság című komédiáját, ezúttal a színház előadótermében.

Június 7-én, kedden 18 órától Bãcanu Alexa: Münchausen című darabját viszi színre a színház nagytermében a suceavai ,,Matei Visniec” Városi Színház társulata, 21 órától pedig  a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház 497 című performance- és táncelőadását mutatják be a stúdióteremben.

Június 8-án, szerdán 18 órától a franciaországi Nicanor de Elia és a belgiumi Mars-Mons Arts de la Scéne előadása kerül színre a nagyteremben, Juventud címmel, 20 órától a szatmárnémeti Északi Színház előadásában láthatják a Cinteremben Euripidész: Bacchánsnők című darabját, 22 órától pedig ismét a nagybányai színészeken a sor, akik Székely Csaba darabját, a Bányavirágot viszik színre a Városi Színház nagytermében.

Június 9-én, csütörtökön 18 órától a fővárosi I. L. Caragiale Nemzeti Színház művészei mutatják be a színház nagytermében Michailov Mihaela: A kislány katona (Fetita soldat) című darabját, 20.30 órától a franciaországi Elodie Hatton és a Catherine Espinasse, valamint a kanadai Arta Clovneriei közös előadását láthatják a Bábszínházban, melynek címe Olé!, avagy Amikor egy bohóc találkozik egy flamencoval, 22 órától pedig a szegedi Pinceszínház, a szerbiai Juhász Zenekar és az Aradi Kamaraszínház mutatja be közösen a színház előcsarnokában L. N. Tolsztoj: Az élő halott című darabját.

Június 10-én, pénteken 18 órától a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színház mutatja be a nagyteremben Serban Alina: A világ legjobb gyermeke (Cel mai bun copil din lume) című darabját, 21 órától pedig a Suttogók (Soptitorii) című darabot láthatják a Festőtelepen, a kolozsvári Future of Work előadásában.

Június 11-én, a fesztivál utolsó napján 17 órától kerül sor a Városi Színházban a nagyváradi ,,Regina Maria” Színház előadására, Lucas Hnath: Keresztények című műsorát láthatják. Ezt követően, 19.30 órától kerül sor ugyancsak a Városi Színházban a fesztivál zárókoncertjére, mely előtt a díjkiosztó ünnepséget is megejtik.

A 28. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválra a 0736216437-es telefonszámon lehet jegyet foglalni, hétfőtől péntekig naponta 11-16, szombaton 12-13 óra között.

Tamási Attila

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek