8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Heves tűz ütött ki Máramarosszigeten a csavargyárban, a füst mérgező lehet

Heves tűz ütött ki Máramarosszigeten június 8-án, este a csavargyárban, a műhelycsarnok tetőterét elborították a lángok. Négy tűzoltócsapat sietett megbirkózni a lángokkal. A beavatkozás optimális körülmények között történő lebonyolítása érdekében az Unirii utcát lezárták. 

 Az első információk szerint a tető körülbelül 2000 nm-en égett. A Plimob vállalat tűzoltó alakulata, valamint Hosszúmező önkéntesei is betársultak az oltási akcióba, majd felsővisói tűzoltócsapat két speciális járművel érkezett a helyszínre, Nagybányárol pedig egy tűzoltó csapatot és 9000 literes víztartályos kocsit küldtek.

 A csavargyáron belüli források szerint kénsavas és hidrogén-cianidos kazánok vannak, amelyekkel a fémet kezelik a készülő termékekhez. Egyelőre nem világos, hogy érintettek-e vagy sem. Egy olvasó arról írt, hogy egy alkalmazott azt mondta neki maradjon a házban, és ne nyisson ablakokat. „Azt mondta, hogy hagyjam el a területet, mert mérgező olajat ég. Becsuktam az ablakokat mert furcsa szaga van a füstnek” – írta. 

 Szerencsére a szél nem a városba, hanem Ukrajna területére vitte a füstöt.

 A tüzet 3 óra körül eloltották, az ok megállapítása folyamatban van. 

A tűzben mintegy 2000 négyzetméteren leégett a csarnok teteje, megsérült a villanyszerelés, a horgonyzási anyagsor 50%-a és csavargyártó berendezések. A tűzben személyi sérülés nem történt. 

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek