8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Manuel Neuer: A magyar válogatott egy kemény ellenfél, a hangulat nagyon pozitív volt

A német labdarúgó-válogatott tagjai csalódottan értékeltek a Magyarország ellen szombat este játszott 1-1-es döntetlent követően. Többen is kiemelték, az egységes és keményen védekező magyar csapat, valamint a gyengébb támadójáték volt az oka, hogy nem a tervezett három ponttal távoztak Budapestről.

Ez a statisztikából is visszaköszön, a németeknek ugyan voltak gólszerzési lehetőségeik és főként a második félidőben jóval többet birtokolták a labdát, mindössze egyetlen kaput eltaláló lövéssel zárták a Nemzetek Ligája A3-as csoportjának harmadik fordulójában lejátszott mérkőzést, ami Jonas Hofmann egyenlítő találata volt a kilencedik percben, Nagy Zsolt vezető góljára gyorsan válaszolva.

„Már a mérkőzés előtt kiemeltem, hogy az angolok elleni után ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk. A magyar egy nagyon egységes válogatott, a támadójátékunk nem is működött gördülékenyen, túl sok hibát vétettünk” – értékelta lefújás után Hansi Flick.

A németek tavaly augusztusban kinevezett szövetségi kapitányának ez volt a 12. mérkőzése a német kispadon, és bár még veretlen, sorozatban ez volt Németország negyedik döntetlenje.

„Persze, mi még mindig az építkezés fázisában vagyunk, a lehető legtöbb tanulságot kell levonunk ebből a mérkőzésből és tanulni belőle. Hiányzott belőlünk az elszántáság, de nem akarok kifogásokat keresni: három pontért jöttünk és az öltözőben mindenki csalódott volt, amiért nem tudtuk megszerezni” – tette hozzá.

A Nemzetek Ligája egyébként sem a legsikeresebb terep a németeknek, ez volt a 13. mérkőzésük a sorozat történetében, de ebből csak kettőt nyertek meg, a szombati volt a nyolcadik döntetlen.

„Természetesen csalódottak vagyunk” – így Manuel Neuer, a német válogatott csapatkapitánya, szinte folytatva Flick gondolatait.

„Nem voltunk elég határozottak és a támadójátékunk ezt megszenvedte. Azonban ki kell mondanunk, a magyar válogatott egy kemény ellenfél, megnehezítették a dolgunk. A mi csapatunk még fejlődési fázisban van, hosszú út vár ránk a világbajnokságig, ahol célunk a végső győzelem. Motiváltak vagyunk, hogy a következő, Olaszország elleni mérkőzésen megmutassak, mit is tudunk valójában.”

A Bayern München klasszisa az M4 Sportnak adott interjúban kiemelte, nagyon jó volt a hangulat a Puskás Arénában: „telt ház volt, pozitív hangulat, mindenki számára egy jó meccsélmény volt a mai”.

„Nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna. A magyar csapat mélyen és kitartóan védekezett. Felelősséget kell vállalnom az elpuskázott helyzetemért, amivel megfordíthattuk volna az eredményt, emiatt különösen csalódott vagyok” – szomorkodott a németek egyenlítő gólját szerző Jonas Hofmann, a Mönchengladbach támadója, aki egyébként remek teljesítményt nyújt a nemzeti csapatban: hetedszer volt kezdő és már negyedszer eredményes.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek