18.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 május 22.
spot_img

A nagybányai Németh László Elméleti Líceum egyik diákja bátorságról és felelősségvállalásról tett tanúbizonyságot egy rablási kísérletben

spot_img

Június 16-án, dél körül értesítették a Nagybányai Városi Rendőrséget arról, hogy rablási kísérlet áldozata lett egy nő a belvárosban, az Unirii és a Bukarest sugárút kereszteződésében.

 A nőt egy férfi követte, aki megpróbálta lekapni a válláról a táskáját. A közeli étterem teraszáról többen is segítségre siettek, elsőként a Németh László Elméleti Líceum egyik diákja ugrott és sikerült mozgásképtelenné tenni a támadót.

A helyszínre kiérkező rendőrök azonosították a támadót, egy 60 éves szakállasfalvi férfi személyében, akit a Közlekedésrendészeti Rendőrkapitányságra szállították, majd Máramarosszigetre, a Pszichiátriai Kórházba vitték orvosszakértői vizsgálatra. A rendőrség, rablási kísérlet miatt büntetőeljárást indított.

 Péter, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum 8. osztályos végzőse, 14 évesen pénteken bátorságról, felelősségvállalásról és állampolgári szellemről, jó magatartásról tett tanúbizonyságot, segíteni sietett egy olyan emberen, akinek a táskáját akarták ellopni.

 „Az oktatás egy jobb világ felé vezető út, amelyben tiszteletben tartják az erkölcsi értékeket. A nevelés pedig mindenekelőtt a családban és az iskolában történik. Tisztelet neki, szüleinek és tanárainak tettéért! Sok sikert kívánunk neki az iskolában és az életben!” – közli a Máramaros Megyei Tanfelügyelőség a közösségi oldalon.  

Pongrácz Panni

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek