12.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

Újabb nagybányai idősek részesülhetnek a Caritas szociális szolgáltatásaiban

spot_img

A következő 7 hónapban, a meglévő ellátottak mellett, további 45, 65 évnél idősebb lakos kaphat rendszeresen ebédet, illetve vehet részt az aktív idősödést népszerűsítő szocializációs programokon.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nemrégiben fejezte be az Együtt az időseinkért! POCU-projekt gyakorlatba ültetését Nagybányán. A projektnek köszönhetően bővült a szervezet két meglévő szociális szolgáltatása: az idősklub és a szociális konyha, továbbá két új intézmény jött létre: egy idősnapközi és egy mobil étkezde. A négy szociális szolgáltatás révén a Caritas összesen 196 nagybányai szépkorú életminősége terén ért el javulást az elmúlt 25 hónapban.

Bár a projekt lezárult, a szervezet folytatja a megkezdett munkát. Így a következő 7 hónapban a nagybányai Caritas-idősklub 20 új ellátott számára szervez majd szocializációs programokat, eseményeket, és nyújt tanácsadást. Az idősnapközi további 5 személy számára biztosít nappali felügyeletet, nyújt tisztálkodási lehetőséget, szocializációs programokat, kíséri figyelemmel egészségi állapotukat. A szociális konyha 10 új idős ellátott számára főz majd meleg ebédet és biztosít tanácsadást, míg a mobil étkezde ugyancsak 10, a szolgáltatásban eddig még nem részesült szépkorú számára szállít házhoz főtt ételt, és nyújt tanácsadást. A következő időszakban a 4 szociális szolgáltatás további 45, 65 év feletti nagybányai lakos életébe hoz majd pozitív irányú változást. 

Az érdeklődő időseket, valamint családtagjaikat a Caritas arra kéri, hívják bizalommal a 0262-218058-as telefonszámot, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között vagy látogassanak el a George Coºbuc utca 54. szám alatt található titkárságra, hogy bővebb felvilágosítást kapjanak a szolgáltatások igénybevételének pontos feltételeiről.

Palincas Erika PR-szakértő és adatvédelmi felelős

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

1 COMMENT

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek