24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Rengeteg rajongó fogadta Marco Rossit Székelyföldön

Hatalmas érdeklődés övezte Tusványoson a Marco Rossival, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával zajlott beszélgetést csütörtökön. Az olasz szakember többek között megosztotta személyes történetét, amely a labdarúgás szeretete felé irányította. A magyar válogatottal kapcsolatban elhangzott, hogy a legfontosabb cél rövidtávon: megmaradni a Nemzetek Ligája élvonalában.

A fele sem fért be a Buzánszky Jenő sportterasz termébe azoknak az érdeklődőknek, akik Marco Rossi, magyar szövetségi kapitány miatt érkeztek a Tusványosra. Ahogy a beszélgetést vezető Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője fogalmazott: valóságos szeretetcunami fogadta Székelyföldön az olasz mestert, a sátorhoz tartva hatalmas tömegen kellett átküzdenie magát Rossinak, akit Ria-ria Hungária! – skandálással, valamint „Olasz vér, magyar szív” transzparenssel üdvözölt a közönség.

Mint a szövetségi kapitány az első kérdésre válaszolva elmondta: nem lepődött meg a fogadtatáson, hiszen tudja, hogy Románia ezen térségében sokan követik a magyar válogatott szereplését és nagy a magyar összetartozás érzése. Hozzátette: korábbi edzői állomáshelyén, Dunaszerdahelyen is érezte ezt. A szakvezető elárulta, hogy szigorú katolikus középiskolában tanult, ahol apácák oktatták, ez is az oka annak, hogy csütörtökön délelőtt felkereste a csíksomlyói kegytemplomot. 

 Maszol.ro

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek