30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Mága Zoltán koncert Nagybányán és Máramarosszigeten

spot_img

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész 2022.  július 30-án, 16 órakor Máramarosszigeten, a református templomban, ugyancsak aznap 20 órakor pedig Nagybányán, a Szentháromság templomban ad jótékonysági koncertet,  az RMDSZ Nőszervezetének meghívására.

***

Máramarosszigeten az eseményt szervező Történelmi Máramaros Nőszervezete Pál Eszter kezelési költségeit támogatja a református templomban megtartott eseménnyel.

Pál Eszternek veleszületett négy végtagú cerebrális spasztikus bénulása van. Jelenleg a nagyváradi Mihai Neºu Alapítványnál kapja a TheraSuit kezelést. Ennek a kezelésnek a legfontosabb célja az ízületi mozgásokra ható propriocepció fejlesztése, a patológiás reflexek csökkentése, fiziológiás izom-synergiák helyreállítása és ami a legfontosabb, ingerli az izmokat, szalagokat, ízületeket a helyes mozgásra, mozgásminták kialakítására és ezáltal javul az egyensúly-koordináció.

Az RMDSZ Országos Nőszervezetének döntése alapján, tekintettel az ukrajnai háborúra, minden rendezvény adományainak egyharmadát az ukrajnai magyar közösség megsegítésére fordítjuk. Ez a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül történik majd.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek