12.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Hatalmas területen pusztított a tűz az Erdélyi-szigethegységben

spot_img

Kedden este ismét felcsaptak a lángok az Erdélyi-szigethegység nyugati részén, a Bihar megyében található Aló-völgyében, ahol egy nappal korábban már leégett mintegy negyven hektárnyi erdős terület. A helyi tűzoltók hiába küzdöttek a lángokkal, szerda reggel további segítséget kértek, mert a tűz a közeli Gurány (Gurani) település felé kezdett el terjedni.

Kora reggel érkezett a segélykérés a Bihar megyei Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez. Hivatásos tűzoltókat irányítottak a helyszínre Belényesből és Vaskohsziklásról (Ștei). Együttes erővel sikerült megfékezniük a tűz terjedését és megóvták a pusztítástól környékbeli hétvégi házakat. A lánglovagok remélik, hogy a tüzet végre sikerült eloltaniuk, ezen ugyanis immár három napja dolgoznak – közölte a katasztrófavédelem szóvivője, Alina Butaci.

Elmondta továbbá, a tűz eddig összesen 110 hetkárnyi erdős-mezős területet pusztított el, de szerencsére nem érte el a sűrű erdőket.

Az Aló-völgyében tomboló tűzről többen rendkívül látványos képeket is készítettek, ezek rohamos iramban terjednek a közösségi hálón. A hatóságok egyelőre nem tudják biztosan, pontosan mi okozta a tüzet, azt viszony igen, hogy egy legelőről indultak tovább a lángok.

Maszol.ro

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

1 COMMENT

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek