10.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 október 04.

A parajdi sóbánya mindaddig zárva marad, amíg biztonságossá nem teszik a szállítási útvonalat

A parajdi sóbánya mindaddig zárva marad, amíg nem sikerül biztonságossá tenni a bejárati alagutat – derül ki a létesítmény pénteki Facebook-bejegyzéséből. 

‘Tisztelt vendégeink, értesítjük Önöket, hogy a parajdi sóbánya látogatása (földalatti turisztikai és kezelőbázis) szünetel, amíg biztonságossá nem teszik a szállítási útvonalat. Köszönjük a megértésüket!’ – olvasható a parajdi sóbánya Facebook-oldalán. 

A bányát július 23-án kellett kiüríteni, miután jelentős víz- és iszapszivárgást észleltek azon a szakaszon, ahol az autóbuszok szállítják a turistákat. Mintegy ezer személyt menekítettek ki a bányából. 

Csütörtökön Sebestyén József, a sóbánya műszaki igazgatója arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy szakértői csoportot várnak a bányába, akik speciális eljárással megpróbálják leállítani a szivárgást. ‘Próbálunk megoldást találni a helyzetre, de ez meghalad minket, speciális szakértőcsoportra van szükség’ – nyilatkozta Sebestyén. 

Azt is elmondta, hogy a bejárati csarnokba meglehetősen nagy hozammal folyik be a víz, de nem áll fenn a veszély, hogy a kezelőközpontba vagy a termelési részlegre is beszivárogjon. A vizet kontrolláltan vezetik el, de a helyzet még nem engedi meg a látogatók fogadását. ‘A turisták és az alkalmazottak biztonsága sokkal fontosabb’ – sommázta akkor a műszaki igazgató. 


AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek