13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Erdélyi turnéra indul a New York-i Nat Osborn Band

spot_img

Öt erdélyi helyszínen, köztük Nagybányán is fellép holnap a New York-i Nat Osborn Band jazzegyüttes európai turnéjának részeként. A fiatal tengerentúli banda a Csíki Jazz fesztivál egyik meghívottja.

A Nat Osborn Band az Atlanti-óceán mindkét partján otthonosan mozog. Osborn „okos, ütős dallamokat ír, amelyek ötvözik az old school Gershwin-korszak dalművészetét a határozottan modern érzékenységgel” – írja a Popdose. Az őt körülvevő zenekar mesteri zenészekből áll, akik mindegyike saját egyedi zenei hangját hozza Osborn ötletes dalaihoz. Nat New Yorkban született és napjainkban is ott él. A város minden energiája a vérében és a zenéjében lüktet, amit magával visz, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén lép fel. A zenekar energikus show-iról vált közismertté, legyen a helyszín egy nagy fesztiválszínpad vagy egy fülledt pincehelyiség.

A 2012-ben alakult Nat Osborn Band 2013 áprilisában adta ki debütáló albumát, a The King and The Clownt a híres New York-i Le Poisson Rouge-ban. A megjelenést követően a zenekar fáradhatatlanul turnézott, több mint kétszáz koncertet adott.

A zenekar 2016 őszén adta ki első koncertalbumát. 2018-ban a banda kiadott egy két dalos kislemezt „Roam” + „Drifting” címmel. 2020 februárjában a zenekar élő koncertet vett fel a New York-i Rockwood Music Hallban.

Osborn 2022 nyarán turnéra repül Európába a banda gitárosával, Dustin Carlsonnal, aki a kíméletlen szólók, az ötletes ritmusjáték és a pompás texturális támogatás jellegzetes keverékét hozza magával. A krakkói születésű Mike Parker basszusvirtuóz, régi munkatársuk csatlakozik hozzájuk, illetve európai zenészek, köztük a híres lengyel szaxofonos, Slawek Pezda. A 2022-es koncertturné keserédes hangulatban indul majd, hiszen az együttes 2021-ben elveszítette egyik tagját. A Damian Niewinski dobos a Covid-19 világjárvány áldozata lett. A zenekar ezt a turnéját az ő emlékének ajánlja.

Nagybányán tehát július 30-án, azaz ma 19 órától lépnek fel, helyszín: Cabana Mogosa, tópart.

Közlemény nyomán

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek