19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Le kell állítani a Csíki Csipsz-termékek forgalmazását a Székelyföld felirat miatt

spot_img

A Hargita Megyei Törvényszék alaptalannak minősítette a Csíki Csipszet gyártó cég fellebbezését a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság intézkedése ellen, amely ideiglenesen leállította a nem megfelelően címkézett termékek forgalmazását, ezzel pedig jóváhagyta a csíkszeredai bíróság korábbi, júniusi döntését. A jogerős ítéletet két nappal ezelőtt hozták meg.

Mint ismert, a magyar nyelv- és szimbólumhasználat ellen bírósági perek tucatjait indító és megnyerő Dan Tanasă még június 9-én bírósági úton leállíttatta a Csíki Csipsz-termékek gyártását és forgalmazását, és elérte, hogy az igazságszolgáltatás kötelezze a Csíki Sört is palackozó csíkszentsimoni gyárat, hogy a származási helyként Székelyföld helyett Romániát tüntesse fel a csipszek csomagolásán – ezt a döntést erősítette meg most a Hargita Megyei Törvényszék.

A csipszet gyártó cég akkor közleményében a következőt írta: „A mai nap a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mivel 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A román hatóság felszólította továbbá a Csíki Sör Manufaktúrát is, hogy a Székelyföld megnevezést cserélje le Romániára. A döntés ellen mindkét székelyföldi cég fellebbez és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le. A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă úrnak kívánja, hogy »igyon rá a medve vizet.

Dan Tanasă pénteken már reagált is a jogerős döntésre: „Megint igazunk volt! Ismét alkalmaztuk a törvényt, és megmutattuk, hogy ebben az esetben is csak a magyar sovinizmus és revizionizmus hangoztatásáról van szó. Mind a magáncég vezetősége, mind az RMDSZ számos „vezetője” és román nevű kegyencei gyűlöletet szítottak ellenem azért az egyszerű tényért, hogy a törvények tiszteletben tartását követeltem” – írta pénteken Dan Tanasă a Facebook-oldalán.

 Maszol.ro

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek