30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

A 10. helyről startoló Max Verstappen győzött a 37. Magyar Nagydíjon

spot_img

A Red Bull versenyzőjét a két Mercedes pilóta, Lewis Hamilton és George Russell követte a célba.

Egy 10. rajthely és egy megforgás sem tudta megakadályozni abban Max Verstappent, hogy megnyerje a 37. Magyar Nagydíjat.

Pedig csapattársához képest nem is indult igazán jól a startnál, de az első kör közepén Sergio Pérez már átadta a helyét a bajnokságban akkor még csak 63 ponttal vezető Verstappennek, ahonnan aztán nem is volt megállás.

A pole-ból induló George Russell sokáig tartotta magát az élen, a kiállás után a Ferrarinál azonban csere történt a sorrendben, és ez nem jött jól számára. Charles Leclerc átugrotta Carlos Sainzt, majd a monacói sikeresen megtámadta az addig magabiztosan hajtó Mercedest.

Ezek után jött a Ferrari vesszőfutása, amihez kellett előbb, hogy Verstappenék beugratták az olasz csapatot a bokszkiállások stratégiai útvesztőjébe, amiből végül az lett, hogy a címvédő kétszer is megelőzte Charles Leclerc-t.

M4 SPORT

Azért kétszer, mert az első előzés után Verstappen megperdült az utolsó előtti kanyarban. Ezek után már valójában senki nem volt veszélyes a 37. Magyar Nagydíj győztesére.

Lewis Hamilton volt, aki még nagyot alkotott, hiszen a hetedik helyről indulva egy jó húzással a végén szépen előzgette az ellenfeleit és ezzel felállhatott Max Verstappen mellé (aki ezzel 80 pontra növelte előnyét) a dobogóra, ahová a pole-ból induló csapattárs fért még fel.

M4 Sport

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek