24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

A férfi vízilabda-válogatott 16 gólos győzelemmel kezdte az Eb-t

A horvátországi Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott első mérkőzésén nehéz kezdés után könnyedén verte Szlovéniát 23-7-re.

A bemutatkozó mérkőzésre Varga Zsolt szövetségi kapitány Ágh Györgyöt és Konarik Ákost nem nevezte a 13 fős meccskeretbe. A találkozó finoman fogalmazva sem ígérkezett kiélezettnek, tekintve, hogy a két gárda eddigi két Eb-összecsapása közül az 1999-eset 11-3-ra, a 2006-osat 23-6-ra nyerte a magyar csapat.

Az első percekben még jól tartotta magát a jóval szerényebb játékerőt képviselő szlovén csapat, amely Vogel Soma remek védései miatt nem tudott előnybe kerülni, de három perc elteltével Zalánki már nem hibázott, igaz, a túloldalon a gyors válasz sem maradt el. A forgatókönyv nem változott az első negyedben, mert Fekete és Burián találata után is azonnal egyenlített a rivális. Nagy emberelőnyös bombája után viszont már nem jöhetett válasz, mert egy másodperc maradt a játékidőből.

A második negyedet egy végletekig kijátszott figura vezette fel, melyet Német fejezett be. Amíg a magyarok sorra értékesítették helyzeteiket fórban – a következőt Manhercz -, addig a szlovén csapat negyedszer és ötödször sem tudott betalálni létszámfölényben. Ez a játékrész már igazi közönségszórakoztató játékot hozott, ugyanis Jansik szerzett egy üres kapus lövésig kijátszott gólt, Zalánki pedig távoli bombagóllal ugrasztotta talpra a maroknyi magyar szurkolótábort. Vigvári büntetőjével és Angyal centergóljával már a nagyszünetben kilenc magyar mezőnyjátékos volt eredményes. A magyar gólzáporra mindössze két szlovén találat volt a válasz.

A fordulást követően még inkább kiütközött a két csapat közti különbség, mert amíg a magyarok egyre nagyobb önbizalommal játszottak, addig a rivális kezdett elkedvetlenedni. Zalánki közelről parádés ejtéssel növelte góljai számát, Burián távoli bombával és ejtéssel, közben Molnár is feliratkozott a gólszerzők közé, így egyedül Vadovics nem tudott betalálni, neki még büntetőből sem jött össze. A magyar kapuban Lévai is bemutatkozott, méghozzá sorozatban három védéssel.

Az utolsó nyolc perc gólgyártását Fekete kezdte meg, de már nem jellemezte akkora koncentráció a magyarokat, akik elkezdtek kissé könnyelműen játszani mind támadásban, mind védekezésben.
Ennek ellenére a szlovén gárda eleinte még kettős emberelőnyben sem tudta bevenni Lévai kapuját, de aztán egy megúszásból megtörte több mint tízperces gólcsendjét. A találkozó egyetlen kérdése az maradt, a magyarok elérik-e a húsz gólt, ez végül Zalánki negyedik és Jansik második találatával összejött. A slusszpoén pedig Vadovicsé lett, aki második ötméteresét már értékesítette, így minden magyar mezőnyjátékos betalált.

A csoport másik mérkőzésén:
Szerbia-Izrael 18-3 (3-0, 8-1, 3-1, 4-1)

A csoport másik mérkőzésén az olimpiai bajnok szerb férfi vízilabda-válogatott hétfőn fölényes, 18-3-as győzelemmel rajtolt Izrael felett.

A legutóbbi vb-n és Eb-n is ötödik helyezett együttes a várakozásoknak megfelelően játszi könnyedséggel múlta felül Izrael csapatát, amely mindössze háromszor talált a hálóba.

M4 Sport

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek