13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Let’s Do It, Romania: újabb szemétgyűjtési akciót szerveznek 34 megye bevonásával

spot_img

Újabb nagyszabású szemétgyűjtési akciót szerveznek szeptember 17-én a Let’s Do It, Romania! mozgalom keretében. A kezdeményezésben 34 megye vesz részt.

A szervezők keddi közleménye értelmében Bukarestben, valamint Ilfov, Fehér, Argeş, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Gorj, Giurgiu, Hunyad, Hargita, Ialomiţa, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui és Vrancea megyében várják majd az önkénteseket. 

A szemétgyűjtési akcióhoz a környezetvédelmi, az oktatási, a belügyi és a védelmi minisztérium, a Román Vízügyi Igazgatóság és a Romsilva is csatlakozott partnerként. 

„Mindannyian szeretnénk egy tisztább országban élni, ahol nincs hulladék a vizekben, hegyekben, strandokon és mezőkön. Köszönjük mindenkinek, aki hisz bennünk és küldetésünkben. Találkozunk szeptember 17-én. Let’s Do It!” – nyilatkozta a Let’s Do It, Romania! társalapítója, Anamaria Hâncu. 

A kezdeményezés 2010-es elindítása óta több mint kétmillió önkéntest vontak be a romániai szemétgyűjtési akciókba – hangsúlyozták a közleményben. AGERPRES

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek