10.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 október 04.

Adománygyűjtés a hagymásláposi református templom felújítási munkáltainak befejezésére

A 234 lelket számláló Hagymásláposi Református Egyházközség 18. század elején épült templomának a felújítását 2020-ban indítványozta a gyülekezet presbitériuma.

Számos pályázati támogatás és a gyülekezet tagjainak adakozásából ezidáig sikerül megvalósítani a felújítás kb. 90%-át, azaz: a templomhajó héjazatának cseréje, toronysisak cseréje, a falak körüli szellőzőárok kialakítása, esővízelvezetés, a külső vakolat javítása, finomvakolat felvitele, a falak külső színezése, a beton-pádimentum eltávolítása, belső szellőzővakolat felvitele, villamoshálózat cseréje, új kazettás mennyezet készítése.

Mindezek mellett még elvégzendő munkálatok maradtak: a falak belső színezése, kövezett pádimentum készítése, templomi bútorzat (padok és szószék) legyártása és beszerelése, elektromos padfűtés beszerelése.

Az építkezési anyagok és munkadíjak drágulása miatt megemelkedett költségeket a pályázati alapokból nem tudjuk fedezni. A több, mint két éve tartó felújítás a gyülekezet tartalékait felemésztette és a kis létszámú gyülekezet nem képes adományaival előteremteni a felújítások befejezéséhez szükséges pénzösszeget.

Amennyiben lehetősége van rá és támogatni szeretné templomunk megújulását, megteheti az alábbi bankszámlaszámon keresztül.

Banki adatok: Parohia Reformatã Lãpusel

Adószám: 8374876

Bankszámlaszám: RO26 RNCB 0182 0743 5802 0001

A megjegyzésbe kérjük a következő szöveget írják: „Pentru renovare bisericã.”

Áldáskívánással és köszönettel,

Molnár Viktor Lajos, lp.

Hagymásláposon, 2022. szept. 14.

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek