19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Kiszakadt a gólzsák Sepsiszentgyörgyön, az OSK kiütötte a Botoșanit

spot_img

Kiszakadt a gólzsák szombat este Sepsiszentgyörgyön: a helyi Sepsi OSK a labdarúgó SuperLiga idei szezonjának legnagyobb arányú győzelmét (7-0) aratta a FC Botoșani ellen. Sikerével a háromszéki csapat – ideiglenesen – feljött a tabella 5. helyére.

Semmi nem előlegezte meg a Sepsi OSK–FC Botoșani szombat esti találkozója előtt, hogy itt valami rendkívüli történik majd: a tabellán csak egy pont választotta el a 9. helyén álló hazai csapatot a 11. pozíciót elfoglaló bukovinaiaktól. A mérkőzés első negyedórájában ennek „megfelelő” darálós játékot láthattunk, tíz percet kellett várni az első lövésre. Aztán felgyorsultak a dolgok…

A 16. percben Iulian Călin játékvezető büntetőt ítélt Cătălin Golofca lerúgásáért, de Mario Rondón tizenegyesét Eduard Pap megfogta. A másik oldalon Niczuly Roland mentet nagyot Victor Dican megpattanó távoli lövésénél.

A 100. román élvonalbeli találkozóján szereplő Rondónt nagyon hajtotta a bizonyítási vágy, és az első félidőben lőtt duplájával a kihagyott tizenegyest is feledtetni tudta.

Alig kezdődött el a második félidő, és a Botoșani kilátástalan helyzetbe kerül: a 48. percben Shaquill Sno piros lapja egy újabb büntetőt eredményezett. Első fázisban úgy tűnt, hogy ez a tizenegyes is kimarad, hiszen Gheorghe belelőtte a labdát Papba, akiről a felső lécre pattant a játékszer. A kipattanót követő Gheorghe másodszor nem hibázott, és a Sepsi már 3-0-ra ment a Botoșani ellen.

Az egyértelmű volt, hogy a vendégekben nincs erő a fordításra, ezért csak az volt a kérdés, hogy Cristiano Bergodi tanítványai leállítják-e a motrokat. A választ erre az utolsó negyedórában kaptuk meg, amikor a háromszéki cserék léptek színre: Alexandru Tudorie és a Anass Achahbar mindent elkövetett annak érdekében, hogy az olasz edző felfigyeljen rájuk. Kombinációiknak köszönhetően sorra jöttek az újabb gólok: Golofca és Achachbar után Tudorie is duplázott, így lefújáskor 7-0-t mutatott az Erőd eredményjelző táblája. Győzelmével a Sepsi OSK – ideiglenesen – feljött a tabella 5. helyére. 

Egy másik szombati mérkőzésen a bajnokság meglepetéscsapata, a Nagyszebeni FC Hermannstadt a hosszabbítás utolsó percében lőtt góllal vitte el a 3 pontot Aradról, és továbbra is a dobogó legalsó fokát foglalja el. 

A két éllovas, a Konstancai Farul és a Bukaresti Rapid is nyerni tudott a 11. fordulóban, a két 24 pontos csapat közül a jobb gólaránnyal rendelkező tengerpartiak vannak előrébb egy paraszthajszállal.

Labdarúgó SuperLiga, alapszakasz, 11. forduló

  • FC Voluntari–FCU Craiova 1-0
  • Petrolul Ploiesti–Konstancai Farul 1-3
  • Aradi UTA–Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-2
  • Sepsi OSK–FC Botoşani 7-0
  • Bukaresti Rapid–CS Mioveni 2-1
  • Kolozsvári U–Chindia Targoviste (vasárnap, 18:30)
  • CSU Craiova–FCSB (vasárnap, 21:30)
  • FC Argeş–Kolozsvári CFR (hétfő, 20:30)

 Maszol.ro

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek