13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

Herczegh Anita, Potápi Árpád és Novák Eduárd is jelen lesz a vasárnapi koltói eseményen

spot_img

Neves magyarországi és hazai vendégek is megtisztelik jelenlétükkel az idei 500 kilométeres Egy vérből vagyunk jótékonysági futás koltói záróeseményét

A Teleki kastély parkjában zajló eseményen – Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója, az esemény ötletgazdája és önkéntes szervezője mellett – jelen lesz Herczegh Anita, a volt köztársasági elnök felesége, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (aki befut a mezőnnyel), Böjte Csaba, ferences szerzetes, aki misét celebrál, Novák Eduárd, Románia sportminisztere (aki fut vagy biciklis kísérő lesz). További vendégek: Marinka Viktor konzul (Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár), Domonyi László, Kiskőrös polgármestere (aki csapatával együtt 100 fő részére főz bográcsban) valamint Tonk Márton, a Sapientia Egyetem rektora is (aki befut a mezőnnyel).

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Petőfi Sándor emlékév kapcsán a magyarországi Egy Vérből Vagyunk Alapítvány formabontó jótékonysági futást szervez. Az esemény a költő szülővárosából, Kiskőrösről rajtolt szeptember 20-án, útvonala Petőfi és Szendrey Júlia szerelmének több emlékezetes pontját is érinti-érintette. Az esemény vasárnap 12 órakor Koltón, a Teleki kastélynál ér véget. Böjte Csaba nagyváradi, nagyszalontai, székelyhídi, gálospetri és dévai gyermekei mellett két kárpátaljai gyermekotthon lakói is Koltóra érkeznek, de ott lesznek a magyarfülpösi szórványkollégium mélyszegénységben élő gyermekei, Herczegh Anita pedig a Regőczi István Alapítvány kedvezményezettjei közül hoz magával gyermekeket.

A célba érkezést szentmise, majd több órás élményprogram követi, amelynek kiemelt pontjaként a Teleki kastélyt is megmutatják a gyermekeknek. Továbbá lesz táncház, népi játszótér, lovas körhinta, csiga futtató, lengőteke, patkódobálás, kötél dobálás, csengős ügyességi koordinációs játékok, vívás gerendán, hordólovaglás, egyensúlyozó játékok, csutkavár építés, termény válogató, gólyaláb, mocsaras lépegető, teknő horgászat, óriás csúzli, középkori haditábor és íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozások, sportprogramok és sok más meglepetés!

Az esemény a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával és az anyaországi Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködésben valósul meg.

Gui Angéla egy kétgyermekes anyuka, aki önkéntes munkában segít árva gyermekeken. Az elmúlt nyolc évben közel 10 000 kilométer jótékonysági futás és több tízmillió forint értékű támogatás fémjelzi munkásságát. Karitatív tevékenységének eredményeként magyarországi, erdélyi, kárpátaljai, délvidéki gyermekotthonokban vagy átmeneti otthont biztosító intézményeken élő gyermekeken segített.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek