10.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 október 04.

Fergeteges gitárest Szinérváralján

Bevallom őszintén, amikor meghívást kaptam a gitárestre, azt gondoltam, egy amolyan ,,gyermekzsúrra” várnak, ezzel szemben egy teljes értékű előadás kellős közepébe csöppentem, ahol nem csak gitárdallamok csendültek fel. Kellemes meglepetés volt ez, főleg tudván, hogy az egész rendezvénynek a hátterében egy alig 17 éves diáklány, Pápai Renáta (mindenki Renije) áll.

Rég volt ilyen tömeg magyar rendezvényen a váraljai kultúrházban. Mintegy 150-en tartották fontosnak, hogy jelen legyenek az eseményen, s ha ebből levonjuk a szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat, még akkor is irigylésre méltó számot kapunk. Tény, hogy mi, felnőttek bátran tanulhatnánk a diáklány módszeréből.

Az eseményt Apjok Norbert Máramaros megyei független parlamenti képviselő és Székely István helyi RMDSZ elnök támogatta. ,,Egy nagyon pozitív történetnek lehettem tanúja: egy olyan kezdeményezésnek, ami a fiatalokról szólt, arról, hogy össze tudnak fogni és szervezetten fel tudnak lépni, és ezáltal példát mutatnak a közösségnek. A fiatalok tudják, mit akarnak és el tudják érni, amit akarnak! Gratulálok Pápai Renáta szervezőnek a sikeres rendezvényhez! Köszönöm, hogy ott lehettem!” – nyilatkozta az eseményt követően a képviselő.

Az est programját Újlaki Márk kezdte orgonajátékával, majd következett egy tehetséges testvérpár, Jenei Ádám és Jenei Szilvia, aztán Kallós Krisztina énekelt… De nem is kísérlem meg a mintegy másfél órás előadás forgatókönyvét reprodukálni, mert félek, hogy valamit elfelejtek, vagy valamire – a rövid hajam miatt – nem jól emlékszem, ezért inkább csak felsorolom mindazokat, akik hozzájárultak a produkció sikeréhez: Adoreanu Róbert, Alföldi-Lakatos György, Fornvald Ákos (aki dobtudásával elkápráztatta a közönséget, s aki olyan dobos, akinek a szomszédságában nem le, hanem fel mennek az ingatlanárak), Jenei Ádám, Jenei Szilvia, Kallós Krisztina (aki többször is bizonyította, milyen remek hangja van), Lakatos Nándor, Lakatos Norbert, Novelli Krisztina, Pápai Renáta, Pop Bernárd és Pop Evelin (akik fúvóshangszer-játékukkal kápráztattak el minket), Tar Viktória (aki csodálatosan előadott népdalokkal örvendeztetett meg minket), Újlaki Márk. A fellépők között a Thábor együttes tagjai is képviseltették magukat. Aztán arról se feledkezzem meg, hogy Reni legjobban tanítványai –  Dragos Patrícia, Kató-Tamási Karolina, Kató-Tamási Martin Domokos, Kölcsei Rebeka, Pápai Evelin, Tamási Rita Júlia – fellépése miatt izgult legjobban, de a lányok, fiúk nem okoztak neki csalódást.

A legvégén a szerkesztő-műsorvezető Pápai Renáta megköszönte mindenkinek, aki hozzájárult az est sikeréhez, szót adva a rendezvény támogatóinak is, majd mindenkit meghívott egy kis eszem-iszomra a kultúrotthon előcsarnokába.

Azt hiszem nem csak a magam nevében mondom: izgatottan várjuk a következő rendezvényt!

Tamási Attila

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek