8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Őrizetbe vették George Simiont, mert felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett

Büntetőeljárást indítottak George Simion, a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke ellen, mert felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett csütörtök este Bukarestben.

Az Agerpres forrásai szerint az éjszaka folyamán a Győzelem téren (Piaţa Victoriei) – ahol az AUR tüntetésre készült – a közlekedési rendőrök egy 36 éves férfit állítottak meg ellenőrzésre, és kiderült róla, hogy felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. A férfit a rendőrségre vitték és büntetőeljárást indítottak ellene engedély nélküli vezetés miatt.

Csakhamar kiderült, hogy az AUR elnöke szabálytalankodott csütörtök este, ugyanis az egész cirkuszt élőben közvítette Facebook-oldalán. A parlamenti képviselői mandátummal is rendelkező George Simion magát több alkalommal a hatalom áldozataként állítja be és miközben a hatósági eljárás éppen zajlik ellene, arra buzdítja híveit, hogy menjenek és tüntessenek, ő most nem teheti, mert a rendőrség éppen fogva tartja. 

A rendőrség közleményéből azonban az is kiderül, hogy az éjszaka folyamán többen szabálysértést is elkövettek az AUR-tüntetés környékén, amiért három, összesen 14 200 lej értékű bírságot rótt ki a rendőrség és a csendőrség.

Példaként említik, hogy a rendőrök megállították egy autóbusz sofőrjét is, aki tiltott helyre hajtott be és parkolt le a járművel, amiért 1450 lejes büntetést kapott és 30 napra bevonták a jogosítványát. A beavatkozás közben az egyik rendőrt bántalmazták, ezért az esetet jelentették az illetékes ügyészségnek hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt.

 Maszol.ro

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek