13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

A Máramaros Megyei Tanács megoldást talált a háztartási hulladék tárolására, de a Drusal várat magára

spot_img

Megoldást talált a Máramaros Megyei Tanács a háztartási hulladák tárolására, ezentúl Beszterce-Naszód megyébe viszik a szemetet, mintegy 3000 tonnát. Ennek ellenére a Drusal hulladékbegyűjtő vállalat négy napos leállás után nem indult még el begyűjteni a szemetet, pedig írásba tett ígérete szerint, amint megoldás születik, egy órán belül elindulnak.

A Drusal hulladákbegyűjtő vállalat október elsejétől nem gyűjti be a háztartási hulladékot, mivel a marosvásárhelyi hulladéktároló a szerződésben foglalt mennyiség túlhaladása következtében felbontotta a szerződést. Habár az átrakó állomásokon, a hulladák akár 72 órát is tárolható lett volna ezt a Drusal figyelmen kívül hagyta. 

A Drusal, időközönként, bizonyos okok miatt leállítja a hulladék begyűjtését, hol számla kifizetése miatt, hol tárolási gondok miatt, viszont a lakosság is, ha szelektíven gyűjtene, ezek gondok sokkal kisebbek lennének. Nagyon sokan egybegyűjtik az újrahasznosítható hulladékot a háztartási hulladékkal, főleg a tömbházak környékén, pedig mindenhol van papír-, műanyag-, és üveg hulladéknak megfelelő kuka. Minden szétválasztott hulladék csökkenti a környezet szennyezését, sőt a hulladékszállítás költségei is csökkennek. A házak környékén, ahol minden háztartás külön kukákkal rendelkezik a vegyesen begyűjtött szemetet el sem viszik.

Gyűjtsük szelektíven a hulladékot!

Pongrácz Panni

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek