19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Megkezdődtek a C és D kategóriájú gátak ellenőrzései Máramaros megyében 

spot_img

Megkezdték a C és D kategóriájú gátak ellenőrzését a Szamos-Tisza Vízgyűjtő Igazgatóság szakemberei Kolozs, Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód és Szilágy megyékben. 

Ellenőrzik az üzembiztonságra vonatkozó szabályozás állását, a szakvélemény és műszaki ellenőrzések által megállapított intézkedések teljesítésének módját, a szabályozási törvények alkalmazását és betartását, valamint a hidrotechnikai művek műszaki állapotát. 

A Szamos-Tisza vízrajzi területen 102 C és D fontossági kategóriájú, azaz kis kapacitású, normál és csökkentett jelentőségű gát van. Máramaros megyében 17 gát található. 

Az akciót összefoglaló jelentés egészíti majd ki, amely naprakész képet ad a C és D jelentőségű építmények állapotáról. A jelentés tartalmazza a hidrotechnikai művek biztonságos üzemeltetéséhez szükséges intézkedéseket, és benyújtásra kerül a Belügyminisztériumhoz. A Sürgősségi Helyzetek Országos Bizottsága határozata alapján végrehajtott ellenőrzési műveletet a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium felkérésére hajtják végre, és a „Románia Vizek” Nemzeti Igazgatósága koordinálja.

Pongrácz Panni

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek