10.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 október 04.

Szimbolikus útra indul pénteken a kolozsvári vasútállomásról a királyi vonat.

Az út a Ferdinánd király és Mária királyné megkoronázásának századik évfordulójára szervezett rendezvénysorozat része.

A királyi vonat a kolozsvári vasútállomásról indul, fedélzetén Margit hercegnővel, a román korona őrzőjével, valamint férjével, Radu herceggel, húgával, Zsófia hercegnővel, a Román Vöröskereszt képviselőivel, tantárgyversenyeken díjazott diákokkal, illetve a királyi család védnöksége alatt álló projektek vezetőivel.

A kolozsvári állomásról katonai ceremóniát követően, 13:05-kor gördül ki a királyi szerelvény, amely megáll Aranyosgyéresen, Nagyenyeden, Tövisen, majd szombaton érkezik Gyulafehérvárra, ahol száz évvel ezelőtt megkoronázták Ferdinánd királyt és feleségét.

Kolozsváron a katonai ceremónia 12:50-kor kezdődik, a vonat 13:05-kor indul. 14:08-kor érkezik az aranyosgyéresi állomásra, 14:55-kor Nagyenyedre, 15:20-kor Tövisre. Minden állomáson 10 percet áll, a peron minden helyszínen hozzáférhető az érdeklődők számára.

A királyi vonat másnap, szombaton folytatja útját, 10:30-kor érkezik Gyulafehérvárra, ahol ünnepséggel fogadják. A vonat szombaton 11 és 18 óra között látogatható lesz a nagyközönség számára a gyulafehérvári állomáson.


AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek