19.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 május 24.
spot_img

Egy romániai cég is bekerült Európa legnagyobb kávéházláncai közé

spot_img

A 5 to Go tavaly kilépett a nemzetközi porondra, jelen van Magyarországon, Franciaországban és Nagy-Britanniában is.

Röpke néhány év alatt robbanásszerű fejlődés játszódott le a kávéházak romániai piacán, gombamód szaporodtak a világ egyik legnépszerűbb meleg italát kínáló vendéglátóipari egységek. Ez immár nemzetközi viszonylatban is érzékelhető, az Európában legelterjedtebb kávéházláncok között immár egy romániai is van, írja a Ziarul Financiar

A food-service.de vendéglátóipari szakportál által összeállított ranglista 10. helyét a 5 to Go foglalja el, melyet 2015-ben alapított két bukaresti vállalkozó, Lucian Bădilă és Radu Savopol. A cégnek 2021 végén 347 egysége volt, 44,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A márka négy piacon van jelen, Románián kívül Franciaországban, Nagy-Britanniában és Magyarországon.

A rangsort három multinacionális cég dominálja. A McDonlad’s éttermekben 3029 McCafe nevű kávézó működik a kontinens 27 országában. Az amerikai Starbuck ennél több országban van jelen, 29-ben, azonban kávézóinak száma csak 2973, ami a harmadik helyhez elég. A második helyen a Coca-Cola tulajdonában levő Costa Coffee áll 3100 kávézóval, melyek 15 európai országban működnek.

Az első tízben a brit Caffe Nero, a német Tchibo, az orosz Coffee Like, a görög Coffee Island, a svéd Espresso House és a görög Gregory’s szerepel még.

Idehaza a 5 to Go mellett csak a három dobogós hálózat van jelen. A kávézók számát tekintve messze a 5 to Go vezet, 300-nál is többel, míg a Starbucks és a McCafe által működtetett egységek száma kevéssel 50 fölött van.

 Maszol.ro

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek