30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

Pozitív lett Simona Halep doppingtesztje. 

spot_img

Pozitív lett Simona Halep doppingtesztje. Az egykori világelső román teniszező az Instagramon jelentette be pénteken, hogy a roxadustat nevű szerre bukkantak a szervezetében.

„Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: az igazságért folytatott küzdelem” – írta bejegyzésében Halep, miután értesítették, hogy egy doppingvizsgálat során a roxadustat nevű szer jelenlétét mutatták ki a szervezetében, „rendkívül kis mennyiségben”.

A román teniszező azt írta, élete legnagyobb sokkjaként érte a hír. Hozzátette, pályafutása során egyszer sem fordult meg a fejében, hogy csaljon, nem ebben a szellemben nevelték. „Ebben az igazságtalan helyzetben zavarodottnak és elárulva érzem magam. A végsőkig harcolni fogok, hogy bebizonyítsam, nem tudatosan vettem be a tiltott szert, és bízom benne, hogy előbb-utóbb kiderül az igazság” – fogalmazott.

A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes román sportoló nyomatékosította, most nem a tornagyőzelmek és a pénz a tét, hanem a becsülete. „Ez most a becsületről szól és a tenisz iránti, immáron 25 éve érzett szeretetről” – tette hozzá.

A Reuters beszámolója szerint a tenisz integritásáért felelős ügynökség (ITIA) pénteken bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztették Simona Halep játékjogát, miután kimutatták szervezetében a tilalmi listán szereplő szert.

Sajtóinformációk szerint az amerikai nyílt teniszbajnokságon (US Open) adott mintájának vizsgálata zárult pozitív eredménnyel. A jelenleg a világranglista kilencedik helyét elfoglaló Halep már az első körben búcsúzott a US Openen, miután 6:2, 0:6, 6:4-es vereséget szenvedett az ukrán Daria Snigurtól.

AGERPRES

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek