13.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 június 14.
spot_img

7. Kolozsvári Zsidó Napok*

spot_img

2022. november 3-6.

A koronavírus-járvány miatt két évig nem lehetett megtartani a nagy népszerűségnek örvendőzsidó kulturális rendezvénysorozatot Erdély kincses városában, idén azonban végre megrendezhetjük a 7. Kolozsvári Zsidó Napokat, 2022. november 3. és 6. között újra várjuk tehát kedves közönségünket sok különleges koncerttel, történelmi sétával, irodalmi és gasztronómiai rendezvénnyel, s végül, de nem utolsó sorban: liturgikus dalokkal és imákkal.

Találkozzunk újra, s idézzük fel a zsidó hagyomány kincseit Kolozsváron, ebben a kulturálisan sokszínű és gazdag városban, amely az elmúlt századokban oly sok kultúrának, vallásnak és tradíciónak vált bensőséges, igazi otthonává.

A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója 2022. november 4-én, csütörtök este 7 órakor lesz a Horea úti (Nagy utca) zsinagógában, ahol ebből az alkalomból a Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongoraművész adja előRekvizitumok régi verseimből – Radnóti Miklós emlékezete című műsorát. A megnyitón beszédet mond Grezsa Csaba, Magyarország Kolozsvári Főkonzultusának főkonzulja, Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke. A vendégeket köszönti Schwartz Róbert, a Kolozsvári Zsidó Hitközség elnöke.

A programokon a részvétel ingyenes, így minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Magyarország Kolozsvári Fokonzulátusa

Részletes program a hatartalankultura.hu honlapon.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek