11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

A MIÉRT idén is folytatja a középiskolásoknak szóló vitaképzést

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) 2022-ben is megszervezi a MIÉRT Erdélyi Perpatvart, mely egyben vitafórumot és képzéssorozatot is biztosít az erdélyi középiskolások számára.

A szervezők célja, hogy Erdély-szerte vitakultúrát építsenek ki az erdélyi magyar fiatalok körében, emellett a kezdeményezés számos közéleti, politikai, gazdaság, illetve szociális témakörökön való gondolkodásra is készteti őket.

“Hiánypótló eseményként indítottuk el a MIÉRT Erdélyi Perpatvart pár évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy érdemben vitázni tanuljunk. Az élet minden területen hasznát vesszük a vitának: úgy a magánéletben, mint a szakmai életben. Azt tapasztaljuk, hogy egyre több fiatal nyitott részt venni az eseményeinken, emellett több visszajelzés is érkezett pályakezdő fiatalok részéről, akik előző években részt vettek a MIÉRT Perpatvaron, hogy az itt tanultak segítették őket a munkavállalás során is.” – fogalmazta meg Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke.

Az érdeklődő középiskolás fiatalok legkésőbb november 6-án éjfélig (23:59) jelentkezhetnek a https://perpatvar.miert.ro/jelentkezes-2022/ linken. A szervezők háromfős csapatok jelentkezését várják, Erdély bármely pontjáról. 

A program kezdő momentumaként egy országos képzésen vehetnek részt a versenyzők, logikai érvelés és vitastruktúra témában az MCC Vitaakadémi oktatóival. Ezt követik a helyi felkészítők, vitaalkalmak majd az országos döntő decemberben.

Tornai Szilárd, a Magyar Ifjúsági Értekezlet alelnöke, vitaoktató, valamint a program koordinátora 2022-ben is pozitívan áll a szervezéshez, elmondta, “Idén már harmadik alkalommal szervezzük meg Erdély legnagyobb vitaversenyét, ugyanolyan töretlen lelkesedéssel. Az előző évek tapasztalatai alapján, idén már Erdély bármely területéről várjuk a háromfős középiskolás csapatok jelentkezését. Nagy öröm számomra, hogy idén is számos területen a MIÉRT szervezetei is aktívan becsatlakoznak a helyi vitaklub megszervezésébe.”

A MIÉRT Erdélyi Perpatvar célja, hogy a fiatalok magabiztosan elsajátítsák az akadémiai vita alapjait és a mindennapi életbe fel tudják használni az itt szerzett tapasztalatokat.

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek