8.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

VIDEÓ-A marosvásárhelyi Szintaxis zenekar nyerte meg az Erdély dala döntőjét

Vasárnap este élőben zajlott Erdély első magyar nyelvű dalversenyének, az Erdély dalának döntője. A hazai, magyar nyelvű televíziós show keretében hét zenekar és zenész dalát hallgathatták meg a nézők, az előadók a dalokat az október elején tartott alkotótáborban Tarján Zsófia, Vizi Imre és Schoblocher Barbara mentorok segítségével tökéletesítették, így az élő show-ba már legjobb formájukban kerülhettek be a számok. A műsort a Sapientia EMTE épületéből sugározták, a sajtó képviselői is ott tekinthették meg a produkciókat a Hunyadi Mátyás díszteremben.

A dalverseny idei zsűrijének tagjai Bagossy Norbert, a Gyergyószentmikósról induló Bagossy Brothers Company frontembere, Keresztes Ildikó, marosvásárhelyi származású énekes Lukács László, a Tankcsapda zenekar énekese, valamint Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál alapító frontembere, dalszerzője volt.

A nyertes dalt itt lehet megtekinteni:

Szintaxis-Lassú vonatok

A szervezők úgy fogalmaztak, a többállomásos megmérettetés – ami keretében ismert zenei szakemberek, mentorok közreműködésével műhelyeken, táborban is részt vehettek az zenekarok – a Magyar Ifjúsági Értekezlet által szervezett Erdély Dala verseny lehetőséget teremtett az itthoni feltörekvő zenészek számára, hogy megmutathassák tehetségüket az erdélyiek számára, hogy értéket teremthessenek, melyek hallatán bennünk is tudatosulhat, hogy mennyire csodálatos helyen élünk, egy olyan helyen, melynek jövője sok esetben a mi kezünkben van.  A vasárnap esti élő műsorban a nézők megismerhették a zenekarokat, és a levetített kisfilmek segítségével a verseny szakaszaiba, az alkotótáborba is betekintést nyerhettek. Az élő show-ban SMS-ben is lehetett szavazni a kedvencekre, az így gyűjtött pontszámok is hozzáadódtak a végső eredményhez.

Összeállította Oravecz Csongor

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek