30.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 július 19.
spot_img

ÉVSZAKOK – Wagner Péter építész-grafikusművész kiállítása

spot_img

Több év kihagyás után ismét a Teleki Magyar Ház vendége lesz WAGNER PÉTER grafikus, Ybl-díjas építész, akinek november 15-én 18 órakor nyílik kiállítása, a Ház Thorma János termében.

Wagner Péter kitartó és hűséges kalauzunk abban a különös Erdély-járásban amelynek élete utóbbi évtizedeit szentelte. Képeinek köszönhetően a hepehupás vén Szilágy, a Mezőség és Szászföld csodálatos világa, Kalotaszeg templomai, vagy a Nyárád-mente, a Gyimesek szívbe markolóan szép tájai-épületei elevenedtek meg Nagybányán is az elmúlt években.

„Évszakok – Utazások a Homoródok mentén” című kiállítását MUHI SÁNDOR grafikus, művészeti közíró nyitja meg, aki Szatmárnémetiből érkezik hozzánk. Az eseményen közreműködik TAMÁS-SAJTOS ERZSÉBET (ének) valamint BALOGH ÁRON (hegedű).

A MAGYAR SZÓRVÁNY NAPJA alkalmából szervezett kiállításmegnyitóra és az azt követő fogadásra szeretettel várunk mindenkit!

(Teleki Magyar Ház)

„A tér, a tömeg és az anyag önmagától és önmagáért való szépsége a fények árnyékok játéka, az épület és környezetének ma is meglévő egysége az építészet nyelvén mondja el saját tanulságos történetét, mely immár a be nem avatottak számára elvált a valóságos történettől. A mi dolgunk ezután az, hogy legalább ezt a történetet ne engedjük elfeledni soha.” (Wagner Péter)

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek