24.7 C
Baia Mare
szombat, 2023 szeptember 30.

Illegálisan kivágott és szállított fával teli teherautókat fedeztek fel a történelmi Máramarosban

Az erdészeti bűncselekmények elleni küzdelem továbbra is a Máramaros Megyei Rendőrfőkapitányság rendőreinek prioritása. Így november 3-a és 7-e közötti időszakban az Erdészeti és Halászati ​​Alap Védelme – Közrendvédelmi Szolgálat rendőrei kiterjedt tevékenységet folytattak az erdészeti területen elkövetett jogellenes cselekmények megelőzése és leküzdése érdekében. 

Az elvégzett tevékenységek arra irányultak, hogy a szakterület gazdasági szereplői hogyan tartják be a faanyag kitermelésével, feldolgozásával, szállításával, tárolásával és értékesítésével kapcsolatos szabályokat. 

A rendőrök három faanyagraktárban és 45 faanyag szállítására használt szállítóeszköznél végeztek ellenőrzést.

 A rendőrség nyolc szabálysértési szankciót alkalmazott 23.000 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként a rendőrség 157 968 ​​köbméter faanyag elkobzását rendelte el, összesen 25 486,7 lej értékben. 

A faanyag származásának megállapítása érdekében 104 köbméter fát is lefoglaltak, amelynek értéke eléri 20 800 lejt. 

Törvény által előírt két bűncselekményt állapított meg a rendőrség., valamint 58 egyéb jogszabályi törvényben előírt szabálysértési szankciót alkalmaztak, összesen 14 435 lej értékben. 

Az ellenőrzési tevékenység a Kolozsvári Erdőőrség és a Máramarosi Erdészeti Igazgatóság erdészeti szakembereinek, valamint a területi alegységek rendőreinek támogatásával valósult meg.

Pongrácz Panni

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek