10.7 C
Baia Mare
kedd, 2023 október 03.

Légy jó mindhalálig előadások Nagybányán

A Szatmárnémeti Harag György Társulat nagybányai bérletének első előadására 2022. november 18-19-én kerül sor.

A Légy jó mindhalálig című előadást a diák bérlettel rendelkező fiatalok november 18-án pénteken 15.30-tól tekinthetik meg, a felnőttek pedig november 19-én szombaton 18 órától a Nagybányai Városi Színházban.

Bérletek még beszerezhetők a Nagybányai RMDSZ székházban, valamint a Teleki Magyar Házban.

Előadás ismertető

A Légy jó mindhalálig című musical színpadra vitele egy színházban mindig valami ismeretlent, új kihívást, érzelemdús próbafolyamatot, rácsodálkozást, örök élményt jelent. Igazi ünnep ez, mert amellett, hogy ilyenkor gyermekekkel telik meg a színpad, a mű maga a magyar irodalom alapköve.

Móricz Zsigmond művében az örök emberi tisztaságot, az ösztönös jót egy gyermek személyében formálja meg, őt állítva szembe az elvakult „hatalmasok” világával.

Nyilas Misi kollégista kisdiák megfelelni vágyása, megváltozott külsőségekkel ugyan, de ma is jelen van egy iskolás gyermek életében, hiszen mint kortárs társadalmi tükör, az iskola és a társak, állandó próbák elé állítják a gyermeki hitet.

A Nagy Regina által rendezett előadásban a gyerekek állnak a kézéppontban, de a felnőtteknek is szól. Vészcsengő, ha úgy tetszik: ne nézd le a jövőt, mert felnőttként most áll hatalmadban jól dönteni.

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek