11.7 C
Baia Mare
szombat, 2024 március 02.

Ha nem rappel vagy énekel, akkor kosárlabdázik: gyergyói fiatal lány az X-Faktor döntőjében

A gyergyószentmiklósi Solyom Bernadett csupán 11. osztályos, mégis szilárd jövőképpel rendelkezik: gyermekkori álma, hogy énekes legyen, a siker érdekében néhány éve rap technikáját is komolyan fejleszti. Amikor nem a színpadon tartózkodik, akkor a kosárpályán találni rá: vágya egy professzionális női kosár ligában kipróbálni magát, közben azért is dolgozik, hogy érettségi után építészmérnöknek tanulhasson. Összetett személyiség, szerethető előadó – vontuk le a következtetést, amikor néhány előadását meghallgattuk. 

„Alázatos, emberközeli, visszafogottságával életet visz a színpadra” – csupán néhány az X-Faktor Facebook-oldalán közzétett Berni-videók alatti hozzászólásokból. Úgy tűnik, a közönség is kedveli a székelyföldi lányt, aki stílusában és viselkedésében sem harsány, elrugaszkodott. Kíváncsiak voltunk, milyen lehet a személyisége, mégsem sikerült úgy megismernünk, ahogyan szerettük volna – nem az ő hibájából, hiszen készségesen válaszolt a felkérésünkre, de az X-Faktor sajtóirodája ez alkalommal is egymondatos válaszokat küldött vissza a kérdéseinkre.

Elzárkóztak attól, hogy telefonon keressük Bernit, meg kellett elégednünk a felületes sablonválaszokkal. A produkció sajtóirodájának munkatársával kellett beszélnünk, és az előző évek tapasztalataiból kiindulva, keserűen ugyan, de kérdéseket küldtünk, kis időn belül pedig érkeztek is a típusválaszok, minden kérdésre egy-két rövid mondat.

Megtudtuk, hogy Bernadett számára az éneklés eddig csak hobbi volt, illetve a rap is új terep az életében, hiszen csak néhány éve foglalkozik vele. Kiderült, a szülei biztatták, hogy jelentkezzen az X-Faktorba, amit „jó lehetőségnek tartott, jó időben és jó helyen”. Arra a kérdésünkre, hogy itthon lett-e volna esélye ismertté válni, fejlődni, azt a választ kaptuk: „Ez a lehetőség szembejött, ha a Vocea României lett volna, ugyanúgy mentem volna”.

Szintén érdekelt, hogy mit szól a szűk és tágabb közössége ahhoz, hogy fiatal lányként rappel, dacára annak, hogy Székelyföldön általában a hagyományaikba, a szokásaikba kapaszkodnak az emberek. Alig hallani székelyföldi, erdélyi rapperekről, így feltételeztük, akadnak ismerősei, akiktől idegen ez a műfaj. Válaszul csak annyit kaptunk: „egyáltalán nem szeretem ezeket a sztereotípiákat és próbálom őket kerülni, nem tudom, hogy érezhetnek a gyergyóiak, de a családom büszke rám és én is büszke vagyok magamra, és ez a legfontosabb”.

Hozzátette, sokan írták, hogy Gyergyó büszke rá, de ő még nem érzi azt, hogy igazán nagy dolgot tett le az asztalra. Ugyan fellépett már rendezvényeken, kisebb és nagyobb versenyeken is részt vett, de „semmi sem volt ekkora áttörés, mint az X-Faktor”.

Mivel kamaszkorú, ezért különösen érzékeny a környezete rezzenéseire, véleményére, ezért is érdekelt, hogy ByeAlex mentoráltjaként hogyan sikerül boldogulnia. „Alex egy nagyon tehetséges, jó zenész és dalszerző. Sok tanáccsal ellát nap mint nap, de ő is kiemeli, hogy bízzak magamban, mert ez a legfontosabb része az előadásnak” – tudatta a székelyföldi versenyző.

A céljairól korábban elárulta, szeretne magyar dalokat készíteni, de ha lenne lehetőség, külföldön is építgetné a karrierjét. Az Rtl.hu portálon megjelent előző interjújában úgy fogalmazott, „nekem az az életcélom, hogy hagyjak egy kicsit magamból, hogy majd úgy emlékezzenek rám az emberek, hogy hú, ez az énekes nagyon jó volt”. Emellett a Bagossy Brothers Company-val készült kisfilm is kedvesre sikeredett, ebből kiderül, hogy Berni példaképei a gyergyói fiúk, akiknek székelyföldiként sikerült hatalmas zenei karriert befutniuk Erdélyben és Magyarországon egyaránt. Az összeállítás rávilágít, Berni számára nagy dolog, hogy egy neves zenekarral léphet színpadra, és azt is megtudjuk, hogy a fiúk kifejezetten a lány miatt mondtak igent a felkérésre. Mert „egy gyergyói zenekar egy gyergyói kislánnyal egy kerek történet” – emeli ki Bagossy Norbert.

 Maszol.ro

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek