10.7 C
Baia Mare
péntek, 2024 február 23.

Megállapodtak: Bruttó 3000 lej lesz minimálbér

A kormány és a szociális partnerek megállapodtak a bruttó minimálbér 3000 lejre való emeléséről, és arról, hogy ebből az összegből 200 lej adómentes.

A háromoldalú érdekegyeztető tanács csütörtökön tartotta megbeszélését a kormánypalotában, az ülésen Nicolae Ciucă miniszterelnök is jelen volt.

A kormány csütörtök esti közleménye értelmében az ülésen elemezték a munkáltatói szövetségek és a szakszervezetek javaslatait a minimálbér 2023. január elsejétől történő növeléséről.

‘A kormány és a szociális partnerek megállapodtak a bruttó minimálbér 3000 lejre való emeléséről – amiből 200 lej után nem kell adót és társadalombiztosítási járulékot fizetni. Abban is megállapodtak, hogy az építkezési ágazatban 2023. január elsejétől 4000 lejre nő a minimálbér’ – olvasható a közleményben.

Nicolae Ciucă kormányfő úgy értékelte, hogy szükség volt a szociális partnerekkel folytatott megbeszélésre, hogy reális megoldás szülessen ebben a kérdésben.

A kormány részéről Marius Budăi munkaügyi, Adrian Câciu pénzügyi és Sebastian Burduja kutatási miniszter volt még jelen az egyeztetésen.


AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek