13.7 C
Baia Mare
szerda, 2024 április 24.
spot_img

POPZENE A KÖZÉPKORBAN

spot_img

„Sok minden más lehetne, ha csak egy kicsit is éneklőbb emberek lennénk„ – vallja dr. TÓTH ÁRPÁD magyarországi karnagy, zenetanár, a Kórusok éjszakája megálmodója, főszervezője, a Csíkszereda improvizációs kórus vezetője, Tedx-es műsorok népszerű előadója, az Éneklőbb Erdély projekt lelkes tagja, aki

POPZENE A KÖZÉPKORBAN

címmel december 12-én, hétfőn este 6-tól tart előadást a Teleki Magyar Házban.

Remekbe szabott ismeretterjesztő előadásának témája a középkorba kalauzol el bennünket. A minden korosztály számára izgalmas program különleges összefüggéseket tár fel különböző, akár ezer évvel ezelőtti zenei gyakorlatokról és rávilágít arra, hogy talán nem is változott olyan sokat zenei ízlésünk a történelem folyamán.

Mennyire élvezhető egy közel 800 éves popdal?

Rekonstruálható-e pontosan, hogyan hangzott, illetve meg tudjuk-e szólaltatni ma mi magunk?

Írtak-e kottát, és ha igen, hogyan?

Volt-e egyáltalán különbség komolyzene és könnyűzene között?

Fedezzük fel közösen a középkor távoli, és mégis meglepően közeli világát!

Az előadásra – amelyre a Németh László Elméleti Líceum meghívására, a Partiumi Keresztény Egyetem szervezésében és támogatásával kerül sor, minden korosztályt szeretettel várunk!

Az előadás előtt, 16 órától, Tóth Árpád részt vesz a Németh László diákénekkar kóruspróbáján, az intézmény Híd utcai épületében, ahol mentorként szakmai tanácsokat és ötleteket ad a kórusénekléssel kapcsolatban.

Teleki Magyar Ház

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek