36.7 C
Baia Mare
vasárnap, 2024 július 14.
spot_img

Lemondott Oravecz Csongor, az NTIET elnöke

spot_img

Facebook bejegyzésben közölte a nyilvánossággal, hogy lemond elnöki mandátumáról Oravecz Csongor, a Nagybánya Területi Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke.

A bejegyzés szerint az elmúlt években a nagybányai RMDSZ ellehetetlenítette azt az ifjúsági és közösségszervező munkát, amit végzett volna. Ugyanakkor a szövegben az RMDSz-en belüli szólás- és véleményszabadság hiányát is sérelmezi.

A 2010-ben alapított NTIET az RMDSZ ifjúsági feladatokat ellátó társszervezete. Mint ismeretes a tavalyi tisztújításon a megyei RMDSZ vezetősége megpróbált beavatkozni a választásba, majd miután a megyei ifjúsági szervezeteinek többsége továbbra is Oraveczet támogatta, létrehozták a saját embereikből a Persze ifjúsági szervezetet, amely azonban semmilyen programot nem szervezett. Erről előzőleg itt beszámoltunk.

Oravecz a nagybányai és megyei magyar közösség egyik legaktívabb tagja, aki az elmúlt 8 évben rengeteg program szervezésében vett részt. Többek között kulturális program szervezéséért is kapott fegyelmi szankciót az RMDSZ-től 2021 december 24-én „karácsonyi ajándéknak” szánva.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Még több

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek