13.7 C
Baia Mare
szerda, 2023 szeptember 27.

Öt órán át kerestek a hegyimentők egy férfit, aki bár segítséget kért, később nem akart együttműködni

 Tizenöt hegyimentő mintegy öt órán át keresett hétfőn egy férfit, aki a 112-es egységes segélyhívószámon jelentette, hogy eltévedt az Omu-csúcs környékén, kimerült és segítségre van szüksége, később azonban nem akart együttműködni a felkutatására indult mentőcsapatokkal, majd öt óra elteltével értesítette a Salvamontot, hogy már nincs szüksége segítségre. 

A brassói hegyimentő-szolgálat tájékoztatása értelmében hétfőn 16 óra 30 perckor érkezett a segítségkérés az Omu-csúcstól lefelé tartó férfi részéről. A diszpécserszolgálat munkatársa azonnal riasztotta a GPS-adatok alapján a tartózkodási helyéhez legközelebb eső törcsvári hegyimentőket, akik fel is vették a kapcsolatot a férfival, ekkor azonban ellenkezni kezdett velük és megtagadta az együttműködést. Többször is hívták telefonon, de nem válaszolt sem a hegyimentők, sem az 112 diszpécserének hívására, vagy ha válaszolt, azt ismételgette, hogy a hegyimentőket közpénzből fizetik, majd letette a telefont. 

Mindezek ellenére a törcsvári hegyimentők elindultak a keresésére, és riasztották brassói kollégáikat is, hogy szükség esetén közbelépjenek. 

A hegyimentők az Omu-csúcson levő meteorológiai állomást is felhívták. Az ott dolgozók azt mondták, hogy 15 óra körül bement az épületbe egy férfi, kiabált, majd távozott. 

A keresésére indult mentőcsapat többször is hívta a férfit, de az továbbra is csak akadékoskodott, és nem akart információkat adni a tartózkodási helyéről. 

Este 8 óra után a törcsvári hegyimentők cipőnyomokra bukkantak a turistaösvényen, a férfit azonban nem találták meg. Egy órával később válaszolt a hívásukra, és közölte, hogy már nincs szüksége segítségre.

A brassói hegyimentő-szolgálat felhívja a polgárok figyelmét, hogy csak valós vészhelyzet esetén hívják a 112-es egységes segélyhívószámot, igyekezzenek minél pontosabb információkat megadni és működjenek együtt a mentőcsapatokkal.

AGERPRES

- Advertisement -spot_img

Még több

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklám -spot_img

Máramaros megyei hírek